Iva Knežević pobjednica foto natječaja Uhvati Rokovo 2010.

U caffe baru Galerija u petak navečer otvorena je izložba najboljih fotografija u okviru foto natječaja „Uhvati Rokovo 2010″ kojeg Fotoklub Virovitica, Grad i Turistički ured Turističke zajednice grada organiziraju drugu godinu zaredom.1 1283020623

U caffe baru Galerija u petak navečer otvorena je izložba najboljih fotografija u okviru foto natječaja „Uhvati Rokovo 2010″ kojeg Fotoklub Virovitica, Grad i Turistički ured Turističke zajednice grada organiziraju drugu godinu zaredom. Pobjednica natječaja, koji je trajao od 5. do 17. kolovoza je već nagrađivana mlada fotografkinja Iva Knežević, koja je prvo mjesto osvojila fotografijom prazne pozornice pod svjetlom reflektora. 

Drugo mjesto pripalo je Kristini Oberling, također već poznatoj fotografkinji, sa fotografijom sjene plesačice na gradskom korzu uoči nastupa. Tri treća mjesta dijele priznati fotograf Boris Kozjak sa fotografijom vatrometa, Ljubo Ruben Weiss sa fotografijom detalja iz lunaparka, te Iva Brabec sa fotografijom starina sa izložbe na gradskom šetalištu. Različiti detalji na fotografijama pokazuju da su ove godine fotografi imali velik izbor događaja koje su mogli bilježiti a svakako je zanimljivo kako su oni vidjeli ovogodišnje Rokovo. 

– Čestitamo nagrađenima i svima koji su sudjelovali i potičemo druge fotografe, bez obzira imaju li puno ili malo iskustva, izvrsnu opremu ili tek mobitel, da se i slijedeće godine odazovu natječaju – potaknula je Đurđa Aragović, pročelnica Ureda gradonačelnika. Autore, kojih je ove godine bilo manje u odnosu na prošli natječaj pohvalio je i Ivan Kršić, predsjednik Fotokluba. – Autora je manje, ali su zato fotografije jako kvalitetne i bilo je uistinu teško odabrati najbolje. Vidi se zrelost pojedinih autora, svaka fotografija ima svoju priču i zato iskrene čestitke na hrabrosti onima koji su se odlučili javiti na natječaj. 

Želja nam je promovirati fotografiju, bez obzira bave li se njome profesionalci ili amateri i sve ih pozivamo da se dalje odazivaju natječajima i otkrivaju ljepotu svijeta s one strane objektiva – kazao je Kršić. Organizatori su se zahvalili i sponzorima koji su ih pratili ove godine: Flori Virovitica, Erwin Computersima, Computer Labu i Electronic Labu te najboljim fotografima podijelili nagrade.

Skip to content