Iskreno slikarstvo Vladimira Paurića u virovitičkoj Gradskoj knjižnici

U Galeriji Gradske knjižnice i čitaonice po drugi puta otvorena je izložba slikara naive Vladimira Paurića iz Filipovca. Autor, koji je svoje radove naslikao tehnikom ulje na platnu, izložio je 25 slika na kojima su se našli mnogi pejzaži i motivi s Pakre i okolnih krajolika, konji s naše ergele, ribiči, seljaci i sjećanja iz djetinjstva, ali i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović. Do sada je imao preko trideset, što samostalnih što zajedničkih izložbi u Hrvatskoj i Njemačkoj, što puno govori o njegovoj umjetnosti kao i posjećenost na izložbi u knjižnici.

Otvorenju izložbe nazočili su ravnateljica knjižnice Višnja Romaj, koja je samo lijepim riječima najavila autora i njegova djela, zamjenica gradonačelnika Grada Virovitice Željka Grahovac, koja je svečano proglasila izložbu otvorenom i naglasila kako ništa nije slučajno, pa tako ni to da je izložba otvorena upravo na obljetnicu prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, sam autor Vladimir Paurić i njegov sin Vlado, predstavnici Hrvatskog časničkog zbora kao i ravnatelj Glazbene škole “Jan Vlašimsky” Virovitica Damir Mihaljević.

Svečano otvorenje izložbe svojom glazbom uveličale su i učenice Glazbene škole Anja Pajdak, Ana Njegić i Vanesa Mrvčić. Autor je i ovu izložbu, kao i prvu, posvetio u čast svim Hrvatskim braniteljima

IMG_8373-SmallIMG_8382-Small.

 

 

Skip to content