Info štand Nacionalne kampanje protiv tjelesnog kažnjavanja djece

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

U centru grada Virovitice, kod sata, održana je javna akcija u organizaciji Obiteljskog centra Virovitičko podravske županije, Lions kluba Virovitica i Udruge Radosni zajedno. Naime, postavljen je Info štand u okviru Nacionalne kampanje protiv tjelesnog kažnjavanja djece – „Trebam ljubav”.U centru grada Virovitice, kod sata, održana je javna akcija u organizaciji Obiteljskog centra Virovitičko podravske županije, Lions kluba Virovitica i Udruge Radosni zajedno. Naime, postavljen je Info štand u okviru Nacionalne kampanje protiv tjelesnog kažnjavanja djece – „Trebam ljubav”.

Na Info štandu su bili dijeljeni promotivni materijali Nacionalne kampanje protiv tjelesnog kažnjavanja djece (letci Nacionalne kampanje i bedževi, brošura “Roditeljstvo se može učiti”, “Sigurnost djece na internetu” i “Ukidanje tjelesnog kažnjavanja kod djece”).Promotivne materijale su nam pomogli dijeliti učenici drugog razreda OŠ I.B.Mažuranić, Virovitica, PŠ Milanovac, koji su na štand došli kao razred čiji je plakat odabran najboljim na Likovnom natječaju za osnovne škole VPŽ “Trebam ljubav”. Kao pobjednici dobili su poklon paket Školske knjige, te DVD uređaj od Gradskog društva Crvenog križa, Virovitica.

Na Info štandu bili su i gosti iz DV Cvrčak – odgojna skupina Ježići sa svojim odgojiteljicama Jasminom i Dobrilom, te tetom Nadom i ravnateljicom Anom Tomac, koji su nam otpjevali par pjesama te učinili ovu akciju veselom i raspjevanom. I oni su dobili kao nagradu poklon paketiće “Školske knjige”, kao zahvalu za sudjelovanje, a akciji su se pridružili i članovi Gradskog savjeta mladih Grada Virovitice.Uz Info štand Obiteljskog centra VPŽ, svoj štand su imali Udruga Radosni zajedni, te Lions club Virovitica, koji su prodavali po simboličnim cijenama teglice za cvijeće koje su izradili korisnici programa Obiteljskog centra VPŽ “Moj prijatelj” i članovi Udruge Radosni zajedno prilikom obilježavanja Međunarodnog dana obitelji.Akciji je bio cillj potaknuti građane na promišljanje o preporukama Vijeća Europe o novim smjernicama u odgoju, koje predviđaju i potpuno ukidanje tjelesnog kažnjavanja kod djece, koje je u R. Hrvatskoj i zakonski regulirano kao zabranjeno.
(obiteljskicentar.hr/foto:d.v.)

Skip to content