IN MEMORIAM Nakon duge i teške bolesti preminula Višnja Romaj, dugogodišnja ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica

U Zagrebu je u petak, 4. ožujka 2022., nakon duge i teške bolesti, preminula Višnja Romaj, članica Ogranka Matice hrvatske Virovitica i dugogodišnja ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica. Višnja Romaj rođena u Virovitici 16. ožujka 1960. gdje je polazila osnovnu i srednju školu, a diplomirala je komparativnu književnost i filozofiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Prije povratka u rodni grad radila je kao urednica na Trećem programu Hrvatskog radija.

Desetak godina radila je u jednoj školskoj knjižnici, a od 2007. do kraja 2019. godine obnašala je funkciju ravnateljice Gradske knjižnice i čitaonice u Virovitici. Bila je članica Ogranka Matice hrvatske u Virovitici, a od svibnja 1994. do veljače 1995. godine i predsjednica Ogranka. Virovitičani će je pamtiti kao veliku ljubiteljicu umjetnosti kojoj je posvetila cijeli svoj život, brižnu majku i vedru osobu snažnoga karaktera.

16. kolovoza 2011. na Svečanoj sjednici Gradskoga vijeća Grada Virovitice Višnji Romaj dodijeljena je Nagrada Grada Virovitice za izniman doprinos u promicanju kulture i unapređivanju knjižničarstva.

Sahrana će se održat na virovitičkom groblju.

Obitelji upućujemo iskrenu sućut.

(vpz.hr, icv.hr, foto: Ilustracija)

Skip to content