Ima 33 godine, a vodi čak tri poduzeća

androicMladi Virovitičanin Igor Andrović (33) u manje od deset godina radnog staža uspio je mnogima nezamislivo – od referenta nabave nakon završenog studija ekonomije postati direktorom i to ne jednog, nego čak tri poduzeća istovremeno. Direktor je županijskog Poduzetničkog inkubatora d.o.o., poduzeća Viroexpo d.o.o. te Terra Slavonice d.o.o.
Svim poduzećima osnivač je i vlasnik Virovitičko-podravska županija. Poduzetnički inkubator u Poduzetničkoj zoni II u Virovitici ima pet zaposlenih djelatnika, bavi se projektima, savjetima, knjigovodstvenim uslugama. Poduzetnicima u prvim godinama poslovanja pomaže besplatnim internetom i jeftinijim poslovnim prostorom. Terra Slavonica tvrtka je koju je Županija osnovala za izgradnju sirane i studentskog restorana u Virovitici, nema zaposlenih, a registrirana je na dvadesetak različitih djelatnosti. Viroexpo je poduzeće specijalizirano za organizaciju već poznatog Sajma gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo koji se svake godine u siječnju održava u Virovitici, a jedina osoba u poduzeću je upravo direktor I. Andrović.
– Plaću primam samo za Poduzetnički inkubator, u ostalim poduzećima volontiram. Radim po deset, dvanaest sati dnevno, mjesečno bar jednom putujem u inozemstvo, tu su sajmovi, promocije, nabava, plaćanja, organizacije i planovi za projekte, posla je puno. Plaća mi je na razini županijskih pročelnika i kreće se oko osam tisuća kuna – ističe I. Andrović. Sve se radi po zakonu, kaže, svaka se investicija detaljno analizira i procjenjuje, nema nepotrebnih poslovnih poteza.
– Ovo je iznimno odgovoran posao, a vjerujem da sam na direktorska mjesta postavljen jer je netko prepoznao moj prijašnji rad i trud, angažman i spremnost na svaki poslovni izazov – smatra trostruki virovitički direktor. (www.poslovni.hr)

Skip to content