Igor Ruf dobitnik je Velike nagrade XI. trijenale hrvatskog kiparstva

igor rufIgor Ruf dobitnik je Velike nagrade XI. trijenala hrvatskog kiparstva – nacionalne trijenalne izložbe skulpture, koja hrvatskoj javnosti predstavlja ostvarenja s područja suvremene kiparske umjetnosti nastala u protekle tri godine.

Tri jednakovrijedne nagrade trijenala, od kojih je jedna dodijeljena i za performanse dodijeljene su Dragani Sapanjoš, Žarku Violiću, Draženu Vitoloviću i Tihomiru Matijeviću. Uz tri jednakovrijedne nagrade dodijeljena su i dva priznanja Nikoli Ukiću i Denisu Kraškoviću.

Nagrada AICA-a (Međunarodnog društva likovnih kritičara) dodijeljena je Vesni Pokas, a posebno priznanje Tihomiru Matijeviću.

Božica Dea Matasić dobitnica je Nagrade kiparskog simpozija Dubrova, a nagrada posjetitelja Centra Kaptol u iznosu od dvije tisuće kuna dodijeljena je Stipi Babiću.

Ove godine na više od 2700 četvornih metara na temu “Idealnost koncepta – realnost izvedbe” predstavljeni su radovi 122 autora i 160 djela.
Osim izložbe ocjenjivanih radova na trijenalu je postavljena i samostalna izložba dobitnika Velike nagrade X. trijenala hrvatskog kiparstva Predraga Pavića. (dalje.com)

Igor Ruf izlaže u Gradskom muzeju Virovitica 5. kolovoza 2012. godine

Igor Ruf rođen je 1984. godine u Virovitici, Hrvatska. Radi u mediju kiparstva. Njegove skulpture i objekte karakterizira konstruktivistički duh, te eksperimentiranje sa svjetlosnim elementima. Izlagao je na nekoliko skupnih i samostalnih izložbi od kojih izdvajamo “Trembling Spaces” (Miller Gallery, Indiana University of Pennsylvania, SAD, 2009.) i “One of a Kind and Five Others” (Galerija SC, 2010.).

Dobitnik je nekoliko nagrada i priznanja, među kojima izdvajamo Prvu nagradu na natječaju “Kreativne perspektive – nove ideje za stare okvire” za rješenje atrija Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (2008) i Drugu nagradu na natječaju za izradu 3-D objekta za nagradu “Luka Ritz” (2009), te Otkupnu nagradu na natječaju za Spomenik pobjedi u Domovinskom ratu, Zadar (2009). Živi i radi u Zagrebu.

(www.virovitica.info)

Skip to content