Ibrica Jusić priredio je večer šansone

Dubrovački kantautor šansona, s mostarskim korijenima, Ibrica Jusić, sinoć je u Gradskoj knjižnici i čitaonici u Virovitici svojim nastupom na Večeri šansona, oduševio publiku.Dubrovački kantautor šansona, s mostarskim korijenima, Ibrica Jusić, sinoć je u Gradskoj knjižnici i čitaonici u Virovitici svojim nastupom na Večeri šansona, oduševio publiku. U društvu svog vjernog pratioca, psa Arčija, s gitarom u ruci pjevao je gotovo dva i pol sata vlastite šansone, ali i stihove poznatih pjesnika i skladatelja. Iz njegovih pjesama zrači toplina mediterana i blagi utjecaj francuske šansone, ali je uvijek ostao svoj, od prvog pojavljivanja davne 1968. godine, do danas.

Ibrica Jusić je zaštitni znak Dubrovnika, u kojemu za ljetnih večeri pjeva svoje ponoćne koncerte na skalinama, koji su postali, kako je sam kazao, projekt financiran iz gradskog proračuna. 
Jusić je sinoć bez odmora svirao i pjevao svoje najbolje šansone, tradicionalno počevši koncert s pjesmom “Ponoć”, a zatim su se nizale i ostale posvećene rodnom gradu, ljubavima, rastancima i svojim mostarskim korijenima – kojima je posvetio blok tradicionalnih sevdalinki, nekoliko i uz saz (žičani instrument iz grupe tambura, porijeklom iz Irana), koje je Ibrica Jusić snimio i na albumu “Amanet.”

Pljesak publike izmamio je dva dodatka, šansonu Mačka” i talijansku “Caruso,” a na kraju glazbeniku su se zahvalili    ravnateljica Gradske knjižnice prof. Višnja Romaj i virovitički gradonačelnik Ivica Kirin, koji je u ime sponzora, Grada Virovitice Ibrici Jusiću darovao i umjetničku sliku.

(M.V.)

Skip to content