I zgrada 2 Dječjeg vrtića Cvrčak zasjat će u novom ruhu: Očekivana godišnja ušteda energije za grijanje je 66,34 posto

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

U Dječjem vrtiću Cvrčak u Virovitici održana je početna konferencija projekta Energetske obnove odobrenog u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja“. Riječ je o obnovi zgrade 2 na Trgu dr. Ante Starčevića.

Nositelj projekta je Dječji vrtić Cvrčak, a partner je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost – Sektor za energetsku učinkovitost. U suradnji s prijaviteljem, projekt je prijavila Razvojna agencija VTA. Vrijednost projekta iznosi 2.905.096,96 kuna, a sufinanciranje EU je 61,07 posto ukupno prihvatljivih troškova. Razliku podmiruje osnivač škole – Grad Virovitica.

Projekt je predstavila ravnateljica vrtića Ana Tomac. U sklopu energetske obnove izvršit će se sanacija vanjske ovojnice zgrade vrtića, odnosno zamjena vanjske stolarije, toplinska izolacija vanjskih zidova i poda negrijanog tavana te zamjena sustava grijanja (ugradnja kondenzacijskog kotla i novih radijatora te uvođenje sustava ventilacije s rekuperacijom).
Energetskom obnovom zgrade 2 Dječjeg vrtića Cvrčak očekuje se ušteda u potrošnji toplinske energije za 66,34% na godišnjoj razini te smanjenje godišnje emisije CO2 za 73,51%. Samim time osigurat će se i optimalni uvjeti za siguran boravak djece i odraslih u vrtiću.

Početnoj konferenciji nazočili su, među ostalima i zamjenica gradonačelnika Virovitice Vlasta Honjek – Golinac, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Alen Bjelica, ravnateljica Razvojne agencije VTA Tihana Harmund…

Skip to content