„I MI ZASLUŽUJEMO PRILIKU“: Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica krenulo s provedbom novog EU projekta

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

U prostorijama Gradskog društva Crvenog križa u Virovitici održana je početna konferencija projekta „I mi zaslužujemo priliku“, vrijednog preko milijun kuna.

Projekt se financira se iz Europskog socijalnog fonda u sklopu poziva Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina.

Nositelj je Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica, a prijavljen je u suradnji s Razvojnom agencijom VTA. Provodit će se u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb, uz stručnu podršku HZZ-a Područnog ureda Virovitica.

 

Projektne aktivnosti i glavne značajke projekta na konferenciji je predstavila ravnateljica virovitičkog Crvenog križa Željka Grahovac.

Radi se zapravo o usluzi socijalnog mentorstva. Kroz projekt su zaposlena dva socijalna mentora koja trebaju proći edukaciju za socijalno mentoriranje 20 dugotrajno nezaposlenih osoba, od kojih barem 13 korisnika zajamčene minimalne naknade, rekla je Željka Grahovac dodavši kako je cilj osnažiti njihove profesionalne i osobne sposobnosti te doprinijeti povećanju mogućnosti zapošljavanja.

Projektom će se ojačati stručna znanja dugotrajno nezaposlenih osoba korisnika zajamčene minimalne naknade provedbom tri ili više verificiranih programa obrazovanja odraslih te doprinijeti razvoju mekih vještina kroz provedbu 5 radionica.

U Republici Hrvatskoj ovaj projekt danas provodi 45 udruga, a Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica je, uz gradska društva iz Valpova i Krapine, treće koje je započelo s provedbom projekta, istaknula je Grahovac.

Početnoj konferenciji nazočili su zamjenica gradonačelnika Virovitice Vlasta Honjek – Golinac, ravnateljica Razvojne agencije VTA sa suradnicima, predstavnici Centra za socijalnu skrb, HZZ-a Područnog ureda Virovitica, članovi odbora, kao i zaposlenici Gradskog društva Crvenog križa Virovitica. (virovitica.hr, fotografije: M. Bašić)

Skip to content