HZZ poziva nezaposlene osobe na besplatna stručna osposobljavanja

Hrvatski zavod za zapošljavanje Područna služba Virovitica u suradnji s obrazovnim institucijama u jesenskom periodu planira stručno osposobiti …Hrvatski zavod za zapošljavanje Područna služba Virovitica u suradnji s obrazovnim institucijama u jesenskom periodu planira stručno osposobiti stotinjak nezaposlenih osoba. Osposobljavanja će se provoditi u cilju bržeg zapošljavanja i veće konkurentnosti na tržištu rada, a za slijedeća deficitarna zanimanja: bravar, zavarivač, pekar, mesar, soboslikar i ličilac, pomoćni konobar i priprematelj jednostavnih jela i slastica. Navedena osposobljavanja trajati će oko 2 mjeseca. Stručna osposobljavanja za sve nezaposlene osobe su besplatna.

Zavod za zapošljavanje Područna služba Virovitica svakoj će nezaposlenoj osobi platiti sve troškove osposobljavanja, putni trošak, minimalnu novčanu pomoć, osiguranje te po potrebi liječnički pregled i zaštitnu odjeću.

Nakon završenog osposobljavanja i položenog ispita, polaznici dobivaju Uvjerenje koje se upisuje u radnu knjižicu, a programi osposobljavanja verificirani su od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa.

Virovitički HZZ poziva sve zainteresirane nezaposlene osobe, ukoliko žele pohađati jedno od navedenih osposobljavanja, neka se jave u ispostavu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Virovitica, Slatina, Orahovica ili Pitomača do 10.9.2008. godine.

Skip to content