HZZ Područni ured Virovitica provodi Aktivacijski program za dugotrajno nezaposlene osobe

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Od 30. srpnja ove godine HZZ Područni ured Virovitica provodi Aktivacijski program za osobe koje su prijavljene duže od 12 mjeseci u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Navedeni cfgfrgtrrr

Do sada su u Virovitici Aktivacijski program uspješno završile dvije grupe polaznika te su polaznici iskazali visoko zadovoljstvo navedenom uslugom.

Od 24. do 30.listopada provedene su radionice u sklopu grupnog dijela Aktivacijskog programa za dugotrajno nezaposlene osobe u Ispostavi Pitomača. U navedenom razdoblju 10 nezaposlenih osoba svakodnevno je pohađalo radionice kroz koje su obrađene različite teme vezane za traženje posla: samoprocjena individualnih potencijala, definiranje akcijskog plana traženja posla, kako napisati životopis i molbu za posao, kako se predstaviti poslodavcu, kako tražiti posao, informacije o uslugama HZZ-a, itd. Kroz interaktivan način rada polaznici su radili na unapređenju komunikacijskih i prezentacijskih vještina te općenito vještina aktivnog traženja posla i upravljanja karijerom.

Nakon grupnog rada slijedi individualni rad s polaznicima tijekom kojeg je voditeljica Aktivacijskog programa na raspolaganju kao podrška i pomoć u traženju posla kroz aktivnosti karijernog savjetovanja, pisanja životopisa i molbi za posao, pripreme za buduće razgovore za posao, konzultacija u vezi usluga HZZ-a i korištenja mjera aktivne politike zapošljavanja itd.

Tijekom studenog i prosinca predviđena je realizacija programa i u ostalim ispostavama Područnog ureda Virovitica. (HZZ Područni ured Virovitica)

Skip to content