HZZ Područni ured Virovitica provodi Aktivacijski program za dugotrajno nezaposlene osobe

Od 30. srpnja ove godine HZZ Područni ured Virovitica provodi Aktivacijski program za osobe koje su prijavljene duže od 12 mjeseci u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Navedeni cfgfrgtrrr

Do sada su u Virovitici Aktivacijski program uspješno završile dvije grupe polaznika te su polaznici iskazali visoko zadovoljstvo navedenom uslugom.

Od 24. do 30.listopada provedene su radionice u sklopu grupnog dijela Aktivacijskog programa za dugotrajno nezaposlene osobe u Ispostavi Pitomača. U navedenom razdoblju 10 nezaposlenih osoba svakodnevno je pohađalo radionice kroz koje su obrađene različite teme vezane za traženje posla: samoprocjena individualnih potencijala, definiranje akcijskog plana traženja posla, kako napisati životopis i molbu za posao, kako se predstaviti poslodavcu, kako tražiti posao, informacije o uslugama HZZ-a, itd. Kroz interaktivan način rada polaznici su radili na unapređenju komunikacijskih i prezentacijskih vještina te općenito vještina aktivnog traženja posla i upravljanja karijerom.

Nakon grupnog rada slijedi individualni rad s polaznicima tijekom kojeg je voditeljica Aktivacijskog programa na raspolaganju kao podrška i pomoć u traženju posla kroz aktivnosti karijernog savjetovanja, pisanja životopisa i molbi za posao, pripreme za buduće razgovore za posao, konzultacija u vezi usluga HZZ-a i korištenja mjera aktivne politike zapošljavanja itd.

Tijekom studenog i prosinca predviđena je realizacija programa i u ostalim ispostavama Područnog ureda Virovitica. (HZZ Područni ured Virovitica)

Skip to content