Hvidra RH posjetila Europski parlament

Predstavnici Zajednice Županijskih zajednica udruga HVIDR-a Republike Hrvatske prihvatili su poziv eurozastupnice Dubravke Šuice koja ih je ugostila u belgijskom glavnom gradu Bruxellesu kojom prilikom su posjetili Europski parlament. HVIDR-u Republike Hrvatske predvodili su predsjednik Josip Đakić, predsjednik Glavnog odbora Josip Periša, dopredsjednik Ivan Vukić, predstavnici Županijskih HVIDR-a, HVIDR-a HVO-a Herceg Bosne te dvojica veterana iz Četvrte gardijske brigade.

Posjet je započeo susretom sa euro zastupnicima Dubravkom Šuica i Davorom Ivo Štier nakon čega su gosti upoznati sa sastavom, načinom rada te drugim zanimljivim podacima o Europskoj uniji čija je Republika Hrvatska 28 članica. O samom radu zastupnika te radu klubova zastupnika kao i donošenju odluka, stavova i mišljenja o određenim temama goste je upoznala Dubravka Šuica. Interes o radu a posebno Odlukama po kojima postupa i Republika Hrvatska kod članova HVIDR-a izazvao je veliki interes a posebno o mogućnostima i načinu sudjelovanja u natječajima za udruge građana obzirom da u Europskoj uniji nije poznat termin braniteljsko stradalnička populacija. Na večeri kojom prilikom je u znak zahvale za omogućenu posjetu gospođi Šuici uručeno niz poklona pridružio se i zastupnik Andrej Plenković.

Tijekom posjeta prvo odredište ratnih veterana bilo je sjedište NATO-a a domaćini 29 pripadnika HVIDR-a RH bili su hrvatski veleposlanik u NATO-u Boris Grigić, te vojni predstavnik, kapetan bojnog broda, Milan Žunić.

– Gospođa Šuica nam je već organizirala put u Strasbourg, a tada je obećala da će nas dovesti u Bruxelles u posjetu Europskom parlamentu gdje smo se upoznali sa načinom rada i donošenja Odluka. Hvala joj na ispunjenom obećanju, naročito na organiziranom izletu u NATO koji je nas sve bivše vojnike i časnike vrlo interesirao – kazao je predsjednik HVIDR-e RH Josip Đakić. (hvidra)

Skip to content