HVIDR-a VPŽ osvojila treće mjesto na 19. SŠINOR-u u Makarskoj

hvidra6Sjajan uspjeh ostvarili su članovi HVIDR-e Virovitičko-podravske županije, koji su na 19. Svehrvatskim športskim igrama invalida Domovinskog rata, ponovili sjajan, povijesni uspjeh od prošle godine, osvojivši treće mjesto, iza HVIDR-e Grada Zagreba te Sisačko-moslavačke županije, dok je trofej Fair play pripao Vukovarsko-srijemskoj županiji.
Članovi VPŽ HVIDR-e, u Makarskoj su bili neponovljivi u sportskom ribolovu (Dražen Jovanović, Tihomir Hološi, Nikica Medarić) osvojivši ekipno prvo mjesto. U šahu su bili srebrni (sastav, Mijo Sedić, Franjo Vidalina, Željko Žuti). Stolnotenisači su bili četvrti, a odlična peta mjesta su osvojili u: plivanju, visećoj kuglani i utrci u invalidskim kolicima. Sedmi su bili strijelci, deseti kuglači, u pikadu su bili 11., a u boćanju 16. Pojedinačno, medalje su osvojili, Zvonimir Rengel (zlato, viseća kuglana, sjedeći stav), Josip Sertić (srebro u plivanju), Ivica Udovičić (streljaštvo), te stolnoteniski par Žarko Inhof i Stjepan Štiks.
Inače, pred više od tisuću sudionika, u prostoru Gradske sportske dvorane u Makarskoj, svečano su otvorene 19. po redu Svehrvatske športske igre invalida Domovinskog rata, koje su okupile predstavnike svih županijskih zajednica udruga HVIDR-a RH i HVO-a. Ovo veliko natjecanje kojem je Makarska domaćin drugi put u povijesti, obuhvatili su ukupno ukupno 28 različitih sportskih kategorija.
Uz nekolicinu uvaženih gostiju – između ostalih predsjednika HVIDRA-e i saborskog zastupnika Josipa Đakića, župana Zlatka Ževrnju, pomoćnicu Ministra branitelja Nevenku Benić te zamjenika makarskog gradonačelnika Mira Družianića svečanost je otvorila Gradska glazba Makarske te klapa Srdela, koja je otpjevala himnu Lijepa naša.
U svojem obraćanju Miroslav Družianić podsjetio je kako je pred dobrim dijelom istih sudionika otvarao prve ovakve igre, također u Makarskoj.
– Drago mi je vidjeti da vas je prisutno preko tisuću, da nas je poslužilo lijepo vrijeme te da imamo sve uvjete za jedno krasno druženje u Makarskoj. Hvala vam za sve što ste kao vitezovi i heroji Domovinskog rata dali za slobodu naše jedine, samostalne i suverene Republike Hrvatske.
Posebnu dobrodošlicu želim u ime svih Makarana i nadam se dobrom druženju, neka pobijede najbolji i vjerujem da ćemo se jednom ponovno vidjeti u našem gradu, poručio je Družianić. Vrijedno je također spomenuti da je ovom prilikom Marinku Muciću, preminulom branitelju i invalidu Domovinskog rada, posthumno dodijeljeno priznanje koje je preuzeo njegov sin Mališa Mucić. (www.icv.hr

Skip to content