HVIDR-a Virovitičko-podravske županije osvojila brončanu medalju na 27. SŠNIDOR-u

HVIDR-a Virovitičko-podravske županije osvojila je brončanu medalju na 27. Svehrvatskom športskom natjecanju invalida Domovinskog rata, koje se održalo u Malom Lošinju.

Sportska ekipa HVIDR-e Virovitičko-podravske županije, osvojila je zlatnu medalju u visećoj kuglani, srebrni su bili u šahu i streljaštvu. U stolnom tenisu su bili 5., sportskom ribolovu 7., dok je utrku u kolicima predstavnik VPŽ okončao na 9. mjestu.

U elektronskom pikadu su bili 10., kuglanju 11., a u boćanju – 15. To im je uz prikupljenih 149 bodova, priskrbilo broncu, iza pobjednika HVIDR-e Zagreb i srebrne ekipe HVIDR-e iz Brodsko-posavske županije.

Nastupilo je više od 1.000 natjecatelja razvrstanih u 22 ekipe iz svih hrvatskih županija, grada Zagreba i HVIDR-e HVO-a Herceg-Bosne.

Pehare i medalje najboljima uručili su državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Tomislav Družak, gradonačelnica Malog Lošinja Ana Kučić te saborski zastupnik i predsjednik HVIDR-e RH Josip Đakić. Uz njih, bili su tu i predsjednik HVIDR-e VPŽ Mato Bubaš, predsjednik HVIDR-e grada Virovitice Mirko Poljanac, predsjednik HVIDR-e grada Slatine Nenad Križić…

Čestitku na osvojenoj medalji sportašima HVIDR-e iz VPŽ uputio je župan Igor Andrović.

Hrvatski domoljubi s područja Virovitičko-podravske županije bili su uvijek među prvima u Hrvatskoj, bilo u danima kada se stvarala neovisna Hrvatska, ili danas, u miru. I tada i danas, pronosili ste ime naše Virovitičko-podravske županije, svih naših gradova i općina diljem Hrvatske. Na tome vam neizmjerno hvala. Čestitam vam na osvojenom odličju u Malom Lošinju, kao i na svemu onome što ste do sada učinili za Lijepu našu, u njenom stvaranju od početaka do danas – rekao je župan.

Čestitkama se pridružio i virovitički gradonačelnik Ivica Kirin, koji će u srijedu, 18. listopada, ugostiti članove virovitičke HVIDR-e koji su sastavni dio brončane ekipe.

Što drugo reći nego hvala vam i iskrene čestitke. Bili ste na prvoj crti kada je trebalo obraniti Hrvatsku i to nikada nećemo zaboraviti, a događaji poput ovoga uvijek su prilika da vam zahvalimo za sve što se učinili i za nas i generacije koje dolaze, rekao je gradonačelnik I. Kirin.

Ovogodišnji, 27. SŠNIDOR, održavao se pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, supokroviteljstvom gradonačelnice Malog Lošinja Ane Kučić te uz potporu Ministarstva hrvatskih branitelja. (www.vpz.hr, tm, Fotografije: Nenad Križić)

Skip to content