HVIDR-a Virovitičko-podravske županije na 17. SŠNIDOR-u u ZADRU

Od 08. – 10. studenog 2011. godine u Zadru će se održat 17. svehrvatsko športsko natjecanje invalida domovinskog rata. Pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Vlade RH i počasne predsjednice HVIDR-e RH, Jadranke Kosor okupit  će se oko 1200 ratnih invalida koji će se boriti u deset disciplina u 28 kategorija.

U konkurenciji 22 momčadi iz svih hrvatskih županija, grada Zagreba i HVIDR-e HVO Herceg Bosne nastupit će 37 invalida-sportaša iz Virovitičko-podravske županije od kojih je 15 članova Udruga HVIDR-a Virovitica, 13 članova Udruge HVIDR-a Slatina i 9 članova Udruge HVIDR-a Orahovica.

Na natjecanju na kojem je prošle godine HVIDR-a VPŽ osvojila 14. mjesto sa 5 osvojenih medalja (šahisti osvojili 2 mjesto u momčadskoj konkurenciji u sastavu Željko Žuti, Franjo Vidalina i Mijo Sedić, u pojedinačnoj konkurenciji u plivanju Josip Sertić osvojio 3 mjesto, stolnotenisači Stjepan Štiks i Branislav Pavlica u paru su osvojili 2 mjesto, Zvonko Gorički je u disciplini viseća kuglana osvojio 3 mjesto kao i Ivica Udovičić u streljaštvu).ove godine očekuje se još bolji plasman jer po prvi puta HVIDR-a VPŽ ima natjecatelja u disciplini utrka u invalidskim kolicima Ivicu Uduvičića a odlični rezultati očekuju se i od strijelaca Cirikovića i Zdjelara, stolnotenisača, natjecatelja u elektronskom pikadu, plivanju, kuglanju, visećoj kuglani i plivanju.

Već šestu godinu u humanitarnoj likovnoj koloniji radit će sedamdesetak ratnih vojnih invalida – slikara i kipara, a među njima i umjetnici iz naše županije – Darko Venus – Mapet iz Udruge HVIDR-a Slatina i Darko Domitrović iz Pitomače. Pod motom Izričaj dlijetom, kistom i perom u obrani domovine nastat će umjetnička djela, koja će biti ponuđena na aukciji. Cjelokupan prihod namijenjen je hrvatskim braniteljima u teškoj materijalno-financijskoj situaciji, a posebno braniteljima optuženim za ratne zločine.

U Zadru će se održati i brojni edukativni seminari za oko dvjestotinjak aktivista HVIDR-e, a razgovarat će se i o problemima i zadacima na terenu uz sudjelovanje i 9 članova naše HVIDR-a Virovitičko-podravske županije. Održat će se tribina o provođenju zakona kojima se reguliraju prava HRVI-a.

Svečano otvaranje športskog natjecanja 17. SŠNIDOR „ZADAR 2011“, koja se i ove godine održava pod sloganom „Zajedno u ratu – zajedno u miru“, održat će se 8. studenog 2011. godine (utorak), u Sportskoj dvorani „Jazine“, u Zadru, sa početkom u 14,00 sati dok je svečana podjela medalja predviđena je 9. studenog 2011. godine.

Skip to content