HVIDR-a VIROVITICA: U planu pokretanje dječjeg festivala domoljubne pjesme

U Centru kulture u Virovitici danas (četvrtak) je Hvidra Virovitica održala redovnu izvještajnu skupštinu. Rezime dosadašnjih aktivnosti ove vrlo aktivne udruge, kao i plan rada za iduće razdoblje podnio je predsjednik udruge Mirko Poljanac, koji je tom prigodom više puta stavio naglasak na pojačane aktivnosti udruge vezano za uključivanje mlađe generacije, posebice djece u rad braniteljskih udruga, a da bi se to moglo ostvariti udruga Hvidra će i dalje nuditi razne sadržaje.

Sve aktivnosti koje radimo, uz obilježavanje važnih datuma iz Domovinskog rata bit će znatno povećane upravo suradnjom naše udruge s prosvjetnim ustanovama, posebice onih za djecu mlađe dobi – napomenuo je Poljanac.

DJEČJI FESTIVAL DOMOLJUBNE PJESME

Držim da je do sada premalo pozornosti bilo posvećeno onima koji trebaju učiti noviju hrvatsku povijest, a ne da budu izloženi iskrivljenim činjenicama o Domovinskom ratu koje na žalost danas pišu i govore mnogi mediji. Domoljublje je važna stvar za opstanak ove države, a ako namjeravamo probuditi to domoljublje, onda se za to svi trebamo potruditi, a posebice se to odnosi na Udruge iz Domovinskog rata, čiji članovi itekako mogu o tome govoriti, kao izravni svjedoci stradanja i borbe za hrvatsku slobodu. S tim ciljem od ove godine u Virovitici bi pokrenuli i Dječji festival domoljubne pjesme u kojem bi sudjelovala djeca od vrtićke skupine do 8. razreda osnovne škole. S ovim projektom išli smo prema Ministarstvu hrvatskih branitelja, očekujemo da nas iz financiraju u punom iznosu, a o pojedinostima će više riječi biti kasnije – otkrio nam je predsjednik Hvidre Virovitica Mirko Poljanac.

Uz zamjenicu gradonačelnika Virovitice Vlastu Honjek Golinac na svečanoj je skupštini nazočio i predsjednik Hvidre RH i Saborskog odbora za ratne veterane, saborski zastupnik Josip Đakić koji je također izdvojio neke programe iz rada Hvidre RH.

ISTINA O DOMOVINSKOM RATU NEOPHODNA ZA JAČANJE DOMOLJUBNE SVIJESTI

Imamo projekte i programe u kojima je i kulturni sadržaj a u to su uključeni i branitelji – likovni umjetnici koji već više godina izrađuju umjetnička djela, a ukupan prihod s izložbi namijenjen je humanitarnim aktivnostima kojih u svim segmentima društva, pa i braniteljskim udrugama danas treba biti što više. Mislim da će uključivanje u civilne strukture, prezentacija stradanja u Domovinskom ratu i domoljubna svijest kod djece sigurno doprinijeti tome da istina o Domovinskom ratu bude prisutna kod naše djece kao i kod ostalih građana u Hrvatskoj – rekao je Đakić.

Ova svečanost kojoj su osim članova udruge i drugih građana Virovitice, nazočili mnogi predstavnici drugih udruga proisteklih iz Domovinskog rata Virovitičko-podravske županije, započela je odavanjem počasti poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu, na spomen obilježju na Gradskom groblju u Virovitici. (www.icv.hr, bs, Foto: B. Sokele, M. Bašić)

Skip to content