Humanitarnim koncertom Davora Radolfija Zaklada Grada Virovitice pomaže Organizaciji slijepih VPŽ

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

U prostorijama Grada Virovitice održana je sjednica Zaklade Grada Virovitice na kojoj  se između ostalog raspravljalo o trenutnoj situaciji u Zakladi te je prezentirano da je do sada od pravnih i fizičkih osoba koji su postali članovima Zaklade prikupljeno 42.518,00 kuna.

Prva promotivna aktivnost Zaklade bit će organizacija humanitarnog koncerta Davora Radolfija u Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica 15. listopada u 19.30 sati. Sponzori koncerta su Grad Virovitica i Virovitičko-podravska županija, a dobrovoljni prilozi na koncertu prikupljat će se u korist Organizacije slijepih Virovitičko-podravske županije povodom Međunarodnog dana bijelog štapa.

Da podsjetimo da bi se stekao status članova podupiratelja Zaklade pravne osobe trebaju godišnje donirati zakladi najmanje 1.000 kuna, a fizičke osobe najmanje 100 kuna. 

Svrha osnivanja Zaklade Grada Virovitice je:

– dodjela pomoći za potrebe liječenja i pomoć osobama koje zbog narušenog zdravstvenog   stanja ne mogu same snositi troškove liječenja ili ih isto dovodi u tešku materijalnu situaciju,- dodjela financijske pomoći za izgradnju objekata smještaja socijalne namjene i to  stanova   za socijalno ugrožene obitelji i osobe, domova za smještaj starih i nemoćnih i napuštenih  osoba,

– pomaganje osobama s invaliditetom zbog povećanih potreba liječenja i svakodnevnih   potreba ako pomoć ne mogu osigurati sami preko svojih skrbnika i institucija,

– dodjela potpore za obnovu i popravak oštećenih objekata uzrokovanih elementarnim   nepogodama, požarom i drugim iznenadnim nepogodama i nesrećama, nabava pokretne   imovine, prema stupnju oštećenja i financijskim mogućnostima,

– dodjela pomoći učenicima i studentima s područja Grada Virovitice koji se školuju u srednjim školama i visokim učilištima.

U svrhu ostvarenja naprijed navedenih ciljeva odlukom o osnivanju Zaklade utvrđen je način prikupljanja sredstava i to iz sredstava proračuna Grada Virovitice, novčanim donacijama fizičkih i pravnih osoba, organiziranjem određenih aktivnosti te doniranjem pokretne i nepokretne imovine.

 

Skip to content