Humanitarna pomoć iz Norveške uoči blagdana podijeljena potrebitima s područja Virovitice i okolice

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Krajem listopada u Viroviticu je, posredstvom humanitarne udruge Agape pomoć iz Feričanaca te u suradnji s Evanđeoskom pentekostnom crkvom Virovitica, stigla humanitarna pomoć iz Norveške. Riječ je o kućanskoj opremi, odjeći, biciklima, dječjoj opremi, a prikupljanje pomoći u Norveškoj već tradicionalno organizirale su Edith Sandtorv i Brit Helene Stene. Inače, humanitarna pošiljka iz Norveške posredstvom udruge Agapa pomoć u Viroviticu stiže već desetu godinu za redom, dva puta godišnje. U ovu hvalevrijednu akciju uključuje se i Grad Virovitica koji udruzi ustupa prostor u krugu bivše vojarne za istovar pošiljke.

Pomoć je podijeljena socijalno ugroženim obiteljima s područja Virovitice i okolice kako bi im se olakšalo zadovoljenje svakodnevne životne egzistencije, osobito u ovo predblagdansko vrijeme. Podjela je trajala nešto više od mjesec dana, a pomoć je primilo oko 120 korisnika.

Iz Evanđeoske pentekostne crkve Virovitica poručuju kako su ljudi bili jako zadovoljni, a najviše su se tražili namještaj, bicikli, madraci, pelene, dječja kolica te zimske jakne. Osobito im je drago što su pomoć dobili oni kojima je to zaista potrebno te su ovom prilikom još jednom zahvalili Gradu Virovitici na ustupljenom prostoru.

Skip to content