U virovitičkim školama i Dječjem vrtiću Cvrčak obilježen Hrvatski olimpijski dan

Virovitičke osnovne škole i Dječji vrtić Cvrčak brojnim aktivnostima proslavile su Hrvatski olimpijski dan, projekt proslave sporta i olimpizma kojim se želi razvijati svijest o važnosti svakodnevnog bavljenja tjelesnim aktivnostima te educirati mlade o olimpijskom pokretu i njegovom značenju u svijetu.

U Dječjem vrtiću Cvrčak prethodnih dana, djeca su se sa svojim odgojiteljicama pripremala za Olimpijski dan kroz razgovor, razne likovne i istraživačke aktivnosti. Tako su nastali likovni radovi s motivima olimpijskih krugova, raznih sportova i sportaša. Kroz istraživačke aktivnosti djeca su otkrivala što su Olimpijske igre, koja je simbolika krugova na zastavi, koji sportovi postoje, gdje se na karti nalaze pojedine zemlje iz kojih potječu određeni sportovi i slično. Djeca iz starijih skupina Hrvatski olimpijski dan obilježila su raznim sportsko-natjecateljskim aktivnostima na otvorenom. Započeli su okupljanjem na terasi vrtića gdje su djeca isprepletanjem ruku ukazala na simboliku značaja jedinstva i prijateljstva Olimpijskih igara. Aktivnosti u kojima su se natjecali su: skok u dalj, potezanje užeta, kotrljanje lopte između čunjeva, nošenje loptice u žlici, „Tko će brže-tko će bolje?“- skupljanje loptica u košaru, graničar, štafeta, nogomet, gađanje u metu, vožnja u tačkama…

Mlađe skupine također su se priključile obilježavanju olimpijskog dana. Otiskivanjem krugova u olimpijskim bojama izradili su svoju olimpijsku zastavu, a sudjelovali su i u nizu  tjelesnih aktivnosti na otvorenom (trčanje između čunjeva, guranje tački, gađanje u metu te igre s loptom).

Učenici Osnovne škole Vladimir Nazor uz obveznu sportsku opremu natjecali u utrkama na 100, 200 i 300 metara te u bacanju kugle, a najuspješniji su bili nagrađeni medaljama.

Skip to content