Hrvatske šume i Grad Virovitica financiraju izgradnju spojne ceste Šareni mostovi – Mlinska ulica

Grad Virovitica dobio je odličnu vijest iz Hrvatskih šuma. Naime, stigla je Odluka temeljem koje će Hrvatske šume, zajedno s Gradom, sufinancirati izgradnju spojne ceste Šareni mostovi – Mlinska ulica. Iznos sufinanciranja je milijun kuna.

Izgradnja ove spojne ceste vrlo je važna za sigurnost svih koji idu prema ribnjacima, a pritom osobito mislim na bicikliste i pješake jer više neće morati izlaziti na glavnu cestu – rekao je gradonačelnik Ivica Kirin.

Gradonačelnik je ujedno najavio i jedan od najvećih projekata koji su u planu na području grada, a to je kompletno uređenje Virovitičkih jezera zajedno s rijekom Ođenicom. Projekt je to koji će se realizirati s Hrvatskim vodama.

Planiramo uz samu Ođenicu postaviti nogostupe i biciklističku stazu kako bi ljudi mogli do nesmetano do ribnjaka uz samu Ođenicu. Cilj nam je taj prostor što prije privesti namjeni i pripremiti ga ne samo za naše domaće posjetitelje, već i goste i turiste koji dolaze u Grad Viroviticu – dodao je I. Kirin. (www.icv.hr, virovitica.hr; foto: M. Šolc)

IMG 6835 Custom

Skip to content