Hrvatska plesala u Virovitici

Pred prepunom sportskom dvoranom Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić uVirovitici jučer je održan bodovni turnir u standardnim ilatinsko-američkim plesovima, u organizaciji Športskih plesnih klubovaH-8 Bjelovara i Virovitice.
Pred prepunom sportskom dvoranom Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić u Virovitici jučer je održan bodovni turnir u standardnim i latinsko-američkim plesovima, u organizaciji Športskih plesnih klubova H-8 Bjelovara i Virovitice. Na turniru je nastupilo više od 120 plesnih parova iz cijele Hrvatske, a prvi takav plesni spektakl održan u Virovitici otvorio je gradonačelnik Virovitice Zvonko Kožnjak.

Bilo je to pravo i ugodno iznenađenje za mnoge koji su došli vidjeti plesne športaše standardnih i latinsko-američkih plesova. Mnogobrojni plesači oduševili su gledateljstvo. Bio je to praznik za oči, za mlade i stare.

A u Viroviticu došli su najbolji. Svoje plesno umijeće pokazao je aktualni državni prvak u latinsko-američkim plesovima Damir Horvatinčić i njegova partnerica Ana Domišljanović, Patrik Majcen i Emina Mušanović, Matija Vragović i Tamara Klaun, Antonio Humski i Marina Kovač, Alen Plevnik i Ana Martinjak.

Među plesnim umjetnicima nastupilo je i 15 plesnih parova ”H-8” koji su osvojili šest prvih mjesta i plesali tri finala.

Prva mjesta osvojili su Miran Topljak i Helena Beljan, Sven Jurišić i Ivana Silvaš, Nino Radošević i Nikolija Milaković, Matej Heštera i Stela Blaž, Ivan Meheš i Antonia Bojtor te Davor Počepan i Kristina Mikolčić.

Veliki pobjednici bili su Matej Heštera (Osnovna škola Grubišno Polje) i Stela Blaž (Osnovna škola Vladimir Nazor Virovitica) koji su od 11 plesnih parova bili na kraju prvi.

Pravo iznenađenje bili su Ivan Meheš (Grubišno Polje) i Antonia Bojtor (Osnovna škola Vladimir Nazor Virovitica) te Sven Jurišić i Ivana Silvaš (Osnovna škola Ivane Brlić Mažuranić Virovitica).

Ukupno ”H-8” osvojio je 6 zlatnih, jednu srebrnu i devet brojčanih medalja.

Iz polufinala u finale u latino-američkim plesovima ušli su Marko Bračko i Tea Coha, osvojili od deset parova peto mjesto, te Luka Vlahović i Ana Novak koji su osvojili šesto mjesto.

Do brončane medalje došao je i Danko Bakoš i Paula Beljan, Luka Jurišić i Dona Blaž, Domagoj Novak i Lalita Tasić, Rajko Radičević i Mihaela Jetelina, dok je drugo mjesto i srebrnu medalju u latino-američkim plesovima osvojio Leonard Solina i Lucija Bart iz Osnovne škole Čazma.

Pokrovitelji turnira bili su Grad Virovitica i Turistička zajednica grada Virovitice.

Više fotografija >>

(Virovitica Online) 

Skip to content