HFP darovao zemljište Gradu Virovitici u vrijednosti 6.500.000,00 kuna

Nakon što je Vlada Republike Hrvatske donijela odluke da se Gradu Virovitici dodijeli 92.001 kvadratni metar zemljišta u vlasništvu Hrvatskog fonda za privatizaciju za proširenje poduzetničkih zona u Virovitici, gradonačelnik Ivica Kirin s predsjednikom Hrvatskog fonda za privatizaciju…1 1252932123Nakon što je Vlada Republike Hrvatske donijela odluke da se Gradu Virovitici dodijeli 92.001 kvadratni metar zemljišta u vlasništvu Hrvatskog fonda za privatizaciju za proširenje poduzetničkih zona u Virovitici, gradonačelnik Ivica Kirin s predsjednikom Hrvatskog fonda za privatizaciju Vedranom Duvnjakom potpisao je sporazum o prijenosu prava vlasništva tih nekretnina Gradu Virovitici ukupne vrijednosti 6.440.070,00 kn.

2 1252932123-Drago mi je da smo konačno potpisali ovaj dugoočekivani sporazum jer sam kao nositelj posla u formiranje poduzetničkih zona II i III krenuo još 2004. godine, a potpuni posao njihova formiranja do danas nismo mogli riješiti jer oko predmetnih zemljišta nisu bili riješeni imovinsko-pravni odnosi zemljišta koja su se nalazila u vlasništvu Hrvatskog fonda za privatizaciju. Radi se o jednoj parceli koja direktno utječe na izlaz u Zlatna polja čime će se uveliko rasteretiti raskrižje Vinkovačke i Vukovarske ulice te o drugoj koja se nalazi do Ulice Ivana Pleminitog Zajca, lokacije na kojoj se treba graditi nova zgrada policijske uprave. Te čestice su nam uveliko važne kako bi poduzetničke zone formirali konačno do kraja i što prije ih stavili u funkciju rekao je tom prilikom gradonačelnik Kirin.

3 1252932123Potpisivanju su nazočili i župan Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić koji je čestitao Gradu Virovitici i Hrvatskom fondu za privatizaciju na dalekovidnosti prilikom potpisivanja ovog Ugovora, te saborski zastupnik Josip Đakić koji je 2004 godine bio jedan od inicijatora da se ovo zemljište daruje Gradu Virovitici.

4 1252932123Predsjednik Hrvatskog fonda za privatizaciju Vedran Duvnjak između ostalog istako je velike promjene koje su se u posljednje vrijeme dogodile u Hrvatskom fondu za privatizaciju s intencijom da se on pretvori u agenciju za upravljanje državnom imovinom kako bi njihov rad bio što bolji i efikasniji. Posebno je pohvalio i rad u Gradu Virovitici i Virovitičko-podravskoj županiji koja je donijela iznimno kvalitetan županijski plan razvoja poduzetničkih zona za razdoblje 2006-2013. godine kojim je uz određene uvjete predviđeno, prema zahtjevima gradova i općina, 43 poduzetničke zone na području županije, što je znatno ubrzalo i ovaj postupak.

Skip to content