Hala Viroexpa u Virovitici bit će prvi završeni razvojni projekt u sklopu Programa Slavonija, Baranja i Srijem

Sredinom rujna u Belom Manastiru su potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede, Tomislav Tolušić i virovitičko-podravski župan Igor Andrović, potpisali ugovor o gradnji Multifunkcionalne građevine za poljoprivredu i gospodarske manifestacije u Virovitici – buduće hale međunarodnog sajma Viroexpo, koja se financira sredstvima Ministarstva poljoprivrede.

Prema riječima župana Androvića, upravo će hala Međunarodnog sajma Viroexpa biti prvi završeni razvojni projekt Programa Slavonija, Baranja i Srijem.

– Radovi idu prema planu, a zahvaljujući potpori Vlade RH i Ministarstva poljoprivrede, u Virovitici će se od 15. do 17. ožujka održati 24. međunarodni sajam u novoj hali Viroexpa – podcrtao je Andrović, pozvavši nazočne na sajam koji slovi za tri najbolja i najveća gospodarska sajma u Hrvatskoj i jedan je od najvećih brendova Virovitičko-podravske županije.

ka362v25

U okviru ovog projekta rekonstruirat će se postojeća građevina koja je dio kompleksa do sada korištenog u vojne svrhe, s ciljem uspostave multifunkcionalnog zatvorenog i natkrivenog prostora za održavanja raznih poljoprivrednih i gospodarskih te drugih sličnih manifestacija, kako bi se potaknula promocija poljoprivrede i poljoprivrednih proizvoda te drvno-prerađivačke industrije. Osim toga, na tom prostoru na raspolaganju će biti i dodatna parkirališna mjesta. Naime, parcela između buduće hale i planiranih bazena predviđena je za zajedničko parkiralište čime će se, uz parkirališna mjesta na čestici hale, dobiti dodatan prostor za parkiranje. Nositelj projekta izgradnje novog parkirališta je Grad Virovitica, koji je ujedno osigurao i zemljište za gradnju hale. (vpz.hr, virovitica.hr;  Fotografije: K. Toplak, M. Rođak)

Skip to content