GRAFITI BECKER Preselili u Poduzetničku zonu, povoljnije kupili zemljište, a broj zaposlenih s deset povećali na 28

Već treću godinu Grafiti Becker d.o.o. posluju u Poduzetničkoj zoni III koja je najveća poduzetnička zona na području grada Virovitice. Ta odluka ovom je poduzetniku donijela razne mogućnosti, olakšice i prednosti. Prije svega, mali i neodgovarajući prostor zamijenili su halom u koju su smjestili cijeli pogon koji se do tada nalazio na više manjih lokacija.

– Godinama smo radili u jednom skučenom, malom prostoru u dvorištu obiteljske kuće, koji nam je s godinama postao neadekvatan. Dobili smo šansu za relativno male novce kupiti ovaj prostor. Zemljište smo kupili po cijeni od 50 kuna po metru kvadratnom, što je bilo višestruko manje od tadašnje realne cijene na tržištu. Ususret su nam izašli i Županija i Ministarstvo koji nam subvencioniraju kamatu na kredit koji smo digli za izgradnju hale – ističe Igor Tomljanović, direktor tvrtke Grafiti Becker te dodaje kako mora pohvaliti rad gradske i županijske uprave. Ažurni su, korektni i maksimalno brzi kada je u pitanju papirologija, objašnjava.

ODLIČNA LOKACIJA
Kada su napravili halu i smjestili se, povećali su proizvodnju i prihode, ali i broj zaposlenih – s deset na 28. Također, kaže Tomljanović, sama lokacija je prednost te ih potencijalni, ali i postojeći kupci lako nađu.
– Lokacija nam je stvarno dobra, a i u susjedstvu nam je puno poznatih firmi. Jedini problem koji se tiče poduzetništva u Virovitici predstavlja brza cesta, ali i to se rješava – nadajući se kaže I. Tomljanović.
Osim toga, preseljenjem u Poduzetničku zonu sustav poslovanja i organizacija ove tvrtke promijenili su se iz temelja.
– Poslovanje firme promijenilo se iz temelja, narastao nam je broj zaposlenih, povećali smo proizvodnju i prihode, a i logistički je puno lakše funkcionirati u poduzetničkoj zoni – kaže Tomljanović te savjetuje svakome tko se želi ozbiljnije baviti malo većim poslom da se preseli u adekvatan prostor Poduzetničke zone. Ovaj uspješni poduzetnik kolegama poručuje da budu odlučniji i da prihvate sve prednosti koje im se nude preseljenjem u zonu te olakšice koje nudi Grad Virovitica.

PODUZETNICIMA VIŠE MOGUĆNOSTI
– Budući da je privatan biznis i bilo koji biznis nešto poput živog organizma te se mijenja i razvija u pozitivnom ili negativnom smislu, sada je došlo vrijeme da onaj tko želi i zna raditi i tko je dovoljno stručan u svom poslu, može uspjeti. Uvijek postoji rizik, ali on je puno manji kada čovjek ima neku viziju, volju i znanje – smatra I. Tomljanović koji kaže kako je danas puno lakše u odnosu na primjerice 1995. godinu, kada su tek otvarali tvrtku. Poduzetnicima su na raspolaganju razvojne agencije, razvijen bankarski sektor i bespovratna sredstva koja mogu ostvariti. – Poduzetnicima se nude i krediti s malim kamatama te prostor u poduzetničkoj zoni, što je prije deset do 20 godina bilo nezamislivo – kaže Tomljanović te preporučuje svima koji imaju volju i ambiciju da pokušaju razviti svoj posao i investirati. To će im se, kaže, na kraju isplatiti. (www.icv.hr, žđl, Foto: Ž. Đaković Leš)

Skip to content