Gradu Virovitici 7,5 milijuna kuna za rekonstrukciju Ulice Sv. Križa u Milanovcu

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Načelnici i gradonačelnici 212 jedinica lokalne samouprave u Zagrebu su potpisali ugovore kojima će se sa 647.021.632,44 milijuna kuna kroz Program ruralnog razvoja RH financirati projekti izgradnje i obnove lokalnih cesta, kolnika, oborinske odvodnje, javne rasvjete te prometne signalizacije. Riječ je o mjeri 7.2.2. Ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta. Sredstva odlaze u 20 županija, a namijenjena su gradnji novih, odnosno rekonstrukciji postojećih nerazvrstanih cesta u naseljima s najviše 5.000 stanovnika. Intenzitet javne potpore po projektu iznosi do 100% ukupnih prihvatljivih troškova.

Potpisivanju ugovora nazočili su ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, ministar prometa Oleg Butković, ravnateljica Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Matilda Copić te njen pomoćnik Antun Vujić.

Gradu Virovitici na navedenom natječaju odobren je projekt rekonstrukcije nerazvrstane ceste u Ulici Sv. Križa u Milanovcu, od Ulice Zbora narodne Garde do 2. odvojka Ulice Sv. Križa. Ugovor je potpisao gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin:
Ovo je jedan od značajnijih projekata za naše prigradsko naselje Milanovac, a Gradu Virovitici je za ovu investiciju odobren maksimalan iznos potpore – 7,5 milijuna kuna. U sklopu projekta rekonstruirat će se kolnik, izgraditi pješačke i biciklističke staze i oborinska odvodnja te rekonstruirati javna rasvjeta i EKI mreža. Realizacijom projekta znatno će se utjecati na povećanje sigurnosti u prometu, a riješit će se i problem odvodnje brdskih voda, istaknuo je gradonačelnik Ivica Kirin.

Zadovoljstvo zbog ovog dugo očekivanog projekta izrazila je i ravnateljica Razvojne agencije VTA Tihana Harmund:
Ovom prilikom želim još jednom zahvaliti djelatnicima Razvojne agencije VTA koji su vrijedno radili na ovom projektu jer se isplatilo. Kroz idućih nekoliko mjeseci otvorit će se natječaji važni za razvoj prigradskih naselja. Naša razvojna agencija ima spremne projekte i samo čekamo raspisivanje natječaja kako bismo se prijavili u najkraćem roku, istaknula je Tihana Harmund.

S područja Virovitičko-podravske županije prošlo je još osam projekata i to u Gradu Slatini te općinama Čađavica, Crnac, Suhopolje, Sopje, Špišić Bukovica, Mikleuš i Zdenci. Virovitičko-podravskoj županiji tako je za rekonstrukciju nerazvrstanih cesta odobreno ukupno 33.487.276,52 kuna.

Zbog iznimnog interesa korisnika i velikog broja zaprimljenih kvalitetnih projekata u okviru ove operacije donesena je odluka o povećanju raspoloživih sredstava za prijave pristigle na 1. natječaj. Navedenom odlukom povećala su se raspoloživa sredstva potpore sa 173 milijuna kuna na 696 milijuna kuna čime je čitav niz visokokvalitetnih projekata dobio mogućnost za financiranje. Korisnici – jedinice lokalne samouprave kroz ovu mjeru će poboljšati infrastrukturu na svom području što je vrlo bitno za razvoj manjih naselja. (virovitica.hr, mps.hr; foto: Martina Bašić)

Skip to content