GRADSKO VIJEĆE Virovitica će na proljeće biti veliko gradilište: Očekuje nas obnova Franjevačkog vrta, nove ceste, nogostupi…

Na aktualnom satu sjednice Gradskog vijeća, odgovarajući na pitanja vijećnika, gradonačelnik Ivica Kirin najavio je neke od projekata koji nas očekuju u narednom periodu.

Prije nekoliko dana nominirali smo prema Hrvatskim šumama tri ceste i to spoj Ribnjaka i Mlinske, asfaltiranje ceste do IX. Ribnjaka, kao i spojnu cestu Golo-Brdo – Špišić Bukovica. Cilj nam je da se ovi projekti stave u plan Hrvatskih šuma jer se radi o prometnicama koje služe za prijevoz drva iz okolnih šuma, rekao je gradonačelnik Kirin.

Također, najavljeno je da se u proljeće kreće sa sanacijom prekopa na cestama na području grada, a otvara se i niz novih gradilišta: nogostup u Podravskoj, ceste Gundulićevoj, Preradovićevoj, Sv. Trojstva… Osim toga, sljedeće godine očekuje se i početak radova na obnovi Franjevačkog vrta. Trenutno je u tijeku izdavanje potrebnih dozvola i priprema natječajne dokumentacije za izvođače radova.

Radimo plan što će se sve graditi 2021. godine, kao i u periodu od 2021. do 2025. Prijavljuje se velik broj javnih projekata kako od strane Grada, tako i Virovitičko-podravske županije, koji nakon odobrenja sredstava mogu krenuti odmah u realizaciju, što se vidi i po izdanim dozvolama. Velika je aktivnost investitora i u privatnom sektoru pa će izvođači radova imati pune ruke posla, zbog čega ćemo imati dulji period za realizaciju zacrtanih projekata, podcrtao je gradonačelnik I. Kirin. (virovitica.hr)

Skip to content