Gradsko vijeće usvojilo prijedlog proračuna za 2018.: Proračun je „težak“ 188 milijuna kuna

Na sjednici virovitičkog Gradskog vijeća usvojen je prijedlog proračuna Grada za 2018. godinu s projekcijama za 2019. i 2020. godinu. Riječ je o najvećem proračunu u povijesti, a „težak“ je čak 188.000.000 kuna. Povećanje od 63.963.000 kuna, odnosno 51,5 posto u odnosu na proračun 2017. godine odnosi se najvećim dijelom na gradske projekte sufinancirane iz fondova Europske unije i državnog proračuna. Konkretno, riječ je o nastavku provedbe Integriranog razvojnog programa „5 do 12 za Dvorac“, kao projektima prekogranične suradnje s Mađarima (4 Elements 4 Kids from cross border cooperation and education adjusted for pre-school children, Erasing Borders with Music, Border Isn’t Restriction for Developing Skills te „Cross-border touristic routes of honey and bees“ – preuređenje virovitičkog Malog parka). Velika stavka u proračunu je izgradnja Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju i trodijelne športske dvorane, zatim projekt „Korak u život jednakih mogućnosti – Faza III, a tu su i energetska obnova Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić i Dječjeg vrtića Cvrčak, čime će se postići značajne uštede, ali i ugodniji boravak djece i odraslih.

IMG 1941

Vijećnici su na 4. sjednici usvojili i Odluku o izboru osobe za obavljanje radova na montaži i demontaži dekorativne rasvjete na području Grada Virovitice, a isti su povjereni tvrtki „Slavić -inženjering“ d.o.o.. Za poslove održavanja nerazvrstanih cesta na području Grada odabrane su Ceste d.d. Bjelovar, dok će za održavanje javne rasvjete biti zadužena Domogradnja d.o.o.

Na vijeću je, između ostalog, usvojen i Program gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture za 2018. godinu, kao i Program održavanja komunalne infrastrukture grada Virovitice, zatim Program gradnje građevina za gospodarenje komunalnim otpadom za 2018. godinu, Informacija o gospodarstvu Grada Virovitice za 2016. godinu…
Sjednica je održana pod predsjedanjem predsjednice Gradskog vijeća Lahorke Weiss, a nazočili su joj i virovitički gradonačelnik Ivica Kirin, zamjenici gradonačelnika Damir Marenić i Vlasta Honjek – Golinac, gradski pročelnici te direktori gradskih tvrtki.

Skip to content