Gradsko vijeće: Usuglasili statute sa zakonima i imenovali novo Povjerenstvo za raspolaganje nekretninama

Razrješenje i imenovanje članova Povjerenstva za raspolaganje nekretninama, davanje prethodne suglasnosti na prijedlog Statuta Kazališta Virovitica i davanje prethodne suglasnosti na Statutarnu odluku o izmjenama i dopunama Statuta OŠ Ivane Brlić-Mažuranić Virovitica bile su točke dnevnog reda o kojima su vijećnici danas (ponedjeljak) odlučivali na sjednici Gradskog vijeća Grada Virovitice sazvanoj po hitnom postupku.

Sjednica je sazvana po hitnom postupku pošto je Povjerenstvu za raspolaganje nekretninama istekao mandat. Kako je u tijeku Javni natječaj po kojemu je potrebno postupati, odnosno sazvati sjednicu Povjerenstva, isto je bilo potrebno imenovati kako bi se ispoštovale odredbe Javnog natječaja. U Povjerenstvo su imenovani Anja Duršot (predsjednica), Zrinka Klement (članica) te Antun Moslavac (član). Alida Saračević je zamjenica predsjednice, a Tomislav Kožnjak i Nikolina Čačić zamjenici članova.

Na sjednici je ujedno dana prethodna suglasnost na prijedlog Statuta Kazališta Virovitica, kako bi se uskladio s novim Zakonom o kazalištima koji je na snagu stupio u ožujku ove godine. Suglasnost na isti je dala i Županijska skupština, kao suosnivač Kazališta.
Vijećnici su suglasnost dali i na Statutarnu odluku o izmjenama i dopunama Statuta OŠ Ivane Brlić-Mažuranić Virovitica koja se u bitnome odnosi na usklađivanje vezano uz valutu eura kao i druge, manje promjene. (virovitica.hr, icv.hr)

Skip to content