Gradsko vijeće: Produženi boravak u Brlićima i Nazorima Grad Virovitica sufinancirat će sa 60 posto iznosa

Na 16. sjednici Gradskog vijeća Grada Virovitice vijećnici su usvojili Odluku o sufinanciranju produženog boravka u osnovnim čiji je osnivač Grad Virovitica, osnovno u osnovnim školama Ivane Brlić – Mažuranić i Vladimir Nazor.

Naime, obje škole su provele anketu o zainteresiranosti učenika, odnosno roditelja za organizaciju produženog boravka. Rezultati ankete pokazuju da je u Osnovnoj školi Vladimir Nazor Virovitica zainteresiran 41 učenik, a u Osnovnoj školi Ivane Brlić-Mažuranić 36 učenika. Ekonomska cijena produženog boravka je 1.000,00 kuna mjesečno po učeniku, a Grad Virovitica će ga sufinancirati sa 60 posto. Prema tome, roditelje će produženi boravak za dijete koštati 400,00 kuna.

Zbog organizacije rada škole u dvije smjene, odnosno od 6,30 do 18,00 sati, zaposlit će se po dva učitelja/ice razredne nastave u svakoj školi.
Razlog zašto Grad Virovitica uvodi ovaj novitet je suvremeni način života koji sve većem broju roditelja nameće potrebu zbrinjavanja djeteta mlađe školske dobi koje nakon redovne nastave odlazi kući i bez nadzora provodi vrijeme do dolaska roditelja.

IMG 3434

Trenutno je u tijeku dobivanje odobrenja za izvođenje produženog boravka od Ministarstva znanosti, obrazovanja, a po dobivanju navedene suglasnosti koja se očekuje najkasnije do početka veljače, krenut će se s produženim boravkom.

Na posljednjoj ovogodišnjoj sjednici Gradskog vijeća gradonačelnik Ivica Kirin i predsjednica Gradskog vijeća Lahorka Weiss u ime svih vijećnika poželjeli su građanima miran i čestit Božić te uspješnu 2019. godinu.

Sjednici su nazočili i zamjenici gradonačelnika Damir Marenić i Vlasta Honjek – Golinac, gradski pročelnici te direktori gradskih tvrtki. (virovitica.hr; fotografije: Martina Bašić)

Skip to content