GRADSKO VIJEĆE Posljednja sjednica u ovom sazivu, aktualac u znaku pitanja o gospodarstvu i komunalnoj infrastrukturi

Danas (srijeda) je održana 38. sjednica Gradskog vijeća Grada Virovitice, ujedno i posljednja u ovom sazivu. Vijećnici su usvojili sve točke dnevnog reda, između ostalog i izvješća o radu odgojno-obrazovnih ustanova (vrtića i škola), ustanova u kulturi, turističke i sportske zajednice Grada, Javne vatrogasne postrojbe, odluku o izmjenama u izvršavanju proračuna, kao i odluke koje se odnose na pružanje usluga prikupljanja otpada i drugo.

Samoj sjednici prethodio je aktualni sat, na kojem su predstavnici klubova vijećnika i nezavisni vijećnici postavili pitanja vezana uz ulaganje u gospodarstvo, komunalnu infrastrukturu i ekologiju. Riječi je bilo o brzoj cesti, olakšicama Grada Virovitice za gospodarstvo u vrijeme epidemije, ali i POS-ovim kućama u nizu

Na posljednjoj sjednici vijećnici su usvojili 25 točaka dnevnog reda, ukupno 701 u ovom sazivu, rekla je na kraju sjednice predsjednica Vijeća Lahorka Weiss. Vijećnici su u ove četiri godine održali 38 sjednica Vijeća i 440 sjednica odbora koje su prethodile samom vijeću na kojem se glasovalo o odlukama. U okviru Vijeća, naime, djeluju odbori za statutarno-pravna pitanja, društvene djelatnosti te financije i proračun.

Htjela bih ovim putem još jednom zahvaliti svim vijećnicima i vijećnicama na radu i sudjelovanju, ne samo na Vijeću, već i na svim odborima, sastancima, na međustranačkom radu. Pokazali smo da, iako ponekad razmišljamo drugačije, zajednički donosimo sve važne odluke za naše građane. U ovom mandatu, Vijeće je puno odluka donijelo jednoglasno i to me veseli. Svim vijećnicima i vijećnicama želim puno uspjeha u radu i privatnom životu u nadolazećem periodu. Nadam se da će se nastaviti truditi i raditi na svim mjestima u kojima rade naši sugrađani, i dalje prenositi njihove probleme i gledati kako ih riješiti – rekla je Lahorka Weiss koja je ujedno u ime cijelog vijeća svima poželjela sretan i blagoslovljen Uskrs.

Čestitke u povodu Uskrsa uputio je i gradonačelnik Ivica Kirin sa suradnicima, kao i oporba.(www.icv.hr, mlo)

 

Skip to content