GRADSKO VIJEĆE Novi kružni tok, III. osnovna škola, virovitički ribnjaci te POS stanovi tema aktualca

Izgradnja kružnog toka kod Kauflanda, radovi na Virovitičkim ribnjacima, ITU projekti, Veteranski centar, poljoprivredna zemljišta, Dom umirovljenika, POS stanovi i III. osnovna škola bili su teme aktualnog sata 25. sjednice Gradskog vijeća Grada Virovitice kojom je predsjedavala predsjednica gradskog vijeća Ivančica Fett-Škvarić.

Aktualni sat započeo je pitanjima o radovima na prometnicama grada Virovitice, a Hrvoja Belobrka (Klub vijećnika HDZ-HSLS) zanimalo je kada će se graditi kružni tok kod Kauflanda te kada će završiti radovi u Ulici Petra Krešimira IV. Također, Belobrk je pitao i o radovima na Virovitičkim ribnjacima, ITU projektima, Veteranskom centru te uskrsnicama za umirovljenike. Odgovore su dali pročelnik Upravnog odjela za komunalne poslove i graditeljstvo Kristijan Sabo i virovitički gradonačelnik Ivica Kirin.

Uskrsnice za umirovljenike će se isplatiti, ali ostat će na razini božićnica. Nažalost, za sada ne možemo ništa jer zbog porezne politike ne znamo kako će nam se puniti proračun budući da smo bili zahvaćeni poreznom reformom te smo ostali bez prireza, a tu je i još dosta drugih stvari koje će utjecati na proračun – objasnio je I. Kirin.

Vijećnika Vladimira Beseka (klub vijećnika Domovinski pokret-MOST-HSU), između ostalog, zanimalo je obrazloženje o podizanju cijene odvoza otpada tvrtke Flora VTC te broj migranata u gradu Virovitici i okolici.

Tvrtka Flora VTC, kao i svi ostali mora uskladiti svoje poslovanje. Cijene su opženito otišle gore pa tako i cijena odvoza otpada jer tvrtka ne može raditi s gubitkom – rekao je, između ostalog, gradonačelnik Kirin.

Također, gradonačelnik je objasnio i kako na području grada za sada nema migranata te da je moguće da samo prolaze kroz grad. Napomenuo je i da strani radnici, Nepalci, Filipinci, Indijci… nisu migranti već radnici koji rade u virovitičkim tvrtkama kako bi prehranili svoje obitelji.

Vijećnica Nada Bartolić (klub vijećnika SDP) upitala je gradonačelnika o izgradnji Doma umirovljenika.

Nažalost Grad ne može otvarati Dom umirovljenika već Županija, a ona ga već ima u Voćinu. Naravno, želimo da se prošire kapaciteti na grad Viroviticu s obzirom na broj stanovnika i veliku populaciju umirovljenika na našem području, a Grad je spreman dati zemljište i pomoći u tome da uđemo u mrežu socijalnih usluga – istaknuo je Kirin.

Hoće li se uskoro početi s izgradnjom III. osnovne škole te u kojoj je fazi projekt izgradnje stanova iz programa POS-a upitao je vijećnik Zvonko Mesec.

Nakon više sastanaka u Ministarstvu znanosti dobili smo suglasnost III OŠ u Virovitici, i to veću školu nego smo prvotno mislili. Ona je veličine 12 + 12 razrednih odjela, te je stoga morala biti preprojektirana da bi zadovoljila minimalne standarde za cjelodnevnu nastavu. Čim se završe glavni projekti, ishoditi ćemo građevinsku dozvolu i prijaviti na NPOO za 100 posto sredstva, a sve prije ljeta. Procijenjena vrijednost projekta je preko 10 milijuna eura – objasnio je Kirin.

Projekt izgradnje stanova iz programa POS-a je u završnoj fazi. Mi smo svoje sve odradili, zaključili smo Ugovor s APN-om, do ljeta ćemo prebaciti vlasništvo na njih nakon čega oni dalje vode kompletan proces, od objave javnog natječaja za izvođenje radova, za nadzor i sve ostalo – objasnila je pročelnica Ureda gradonačelnika Đurđa Aragović.

Podsjetimo, zgrada s POS stanovima gradit će se na parceli u Južnom bloku, u Ulici Hrvatskih branitelja te bi, uz prizemlje, imala četiri etaže i potkrovlje.

Vijećnici su nakon aktualca odlučivali o 30-ak točkama dnevnog reda o kojima opširnije možete pročitati OVDJE

(icv.hr, virovitica.hr)

Skip to content