Gradsko vijeće: Niže cijene zemljišta za prvu nekretninu i za obitelji koje nemaju prebivalište u Virovitici

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Zemljište za gradnju prve nekretnine po nižoj cijeni od sada će moći ostvariti i obitelji koje nemaju prebivalište na području grada Virovitice. Naime, vijećnici su na jučerašnjoj (utorak) sjednici Gradskog vijeća usvojili izmjene i dopune Programa olakšica i poticaja razvoja gospodarstva Grada Virovitice.

Grad mladim obiteljima (do 45 godina) nudi olakšice za kupnju građevinskog zemljišta za gradnju prve nekretnine, a stopa olakšica iznosi od 20 do čak 100 posto, ovisno o broju članova obitelji. Tako obitelj s troje i više djece zemljište za svoju prvu nekretninu može dobiti gotovo besplatno. Kriterij za ostvarivanje ove olakšice, kao i pravo na oslobađanje plaćanja komunalnog doprinosa, je da obitelji koje kupuju zemljište imaju prebivalište na području grada Virovitice unazad dvije godine.

Po novom, građevinsko zemljište u vlasništvu Grada za gradnju prve nekretnine po nižoj cijeni moći će dobiti i obitelji koje nemaju ovdje prebivalište i to neovisno o tome da li u nekom drugom gradu već imaju nekretninu. Uvjet „prva nekretnina“ odnosio bi se samo na Viroviticu, znači mogu se ostvariti olakšice ako nemaju nekretninu u našem gradu, bez obzira imaju li je negdje drugdje. Po kupnji građevinskog zemljišta te obitelji bi trebale najkasnije u roku dvije godine prijaviti prebivalište na području Virovitice. (virovitica.hr)

Skip to content