GRADSKO VIJEĆE Izglasan novi proračun u iznosu od 156,8 milijuna kuna: 2022. će biti godina izrade i finalizacije dokumentacije za prijavu na natječaje

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

U gradskoj vijećnici je u ponedjeljak, 15. studenog, održana 5. sjednica Gradskog vijeća grada Virovitice na kojoj su vijećnici, između ostalog, odlučivali o proračunu za sljedeću godinu te projekcijama za 2023. i 2024.

Proračun Grada Virovitice za 2022. godinu planiran je u iznosu od 156.820.000,00 kuna. Prema riječima pročelnika Upravnog odjela za financije i gospodarstvo Antonija Dražića, prihodi proračuna planirani su na temelju realizacije protekle 2 godine te ugovorenih i očekivanih prihoda i pomoći. Rashodi za 2022. godinu su planirani u nešto manjem obujmu nego 2021., sukladno ugovorenim aktivnostima Grada.

U Proračunu za 2022. planira se niži iznos za rashode za nabavu proizvedene dugotrajne imovine te dodatna ulaganja u građevinske objekte, ponajviše zbog završenih projekata energetskih obnova, izgradnje i rekonstrukcija cesta, dok se u 2023. planira novi val investicija u komunalnu infrastrukturu

Projekcija za 2023. godinu iznosi 157.800.000 kuna, a za 2024. godinu 147.600.000 kuna.

U Proračun za sljedeću godinu nisu uvršteni brojni projekti koje Grad Virovitica priprema za prijavu za sufinanciranje na pozive iz Nacionalnog plana oporavka 2021-2026, ITU mehanizma – Integriranog teritorijalnog programa te pozive iz novog Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2021-2027. Neki od većih projekata za koje očekujemo sufinanciranje su: izgradnja i opremanje III. Osnovne škole, nova Glazbena škola, Autobusni kolodvor, Virovitička jezera, Sportsko-rekreacijski centar, Sortirnica otpada, uz nastavak postojećih projekata koje provodi Grad i gradske ustanove. Kako ministarstva budu objavljivala pozive i kada Grad bude pred potpisivanjem ugovora o realizaciji pojedinih projekata, ujedno će se pristupati izradi izmjena i dopuna proračuna, rekao je pročelnik Upravnog odjela za financije i gospodarstvo Antonio Dražić dodavši kako se isključivo zbog dinamike objave natječaja od strane ministarstava i ugovaranja sufinanciranja projekata može očekivati veći broj izmjena i dopuna tekućeg proračuna.

Možemo zaključiti da će 2022. godina biti godina pripreme, izrade i finalizacije dokumentacije za prijave na navedene javne pozive, te će svi projekti za koje Grad osigura sredstva biti uvršteni u proračun prilikom izmjena proračuna za 2022. godinu, dodao je Dražić.

Sjednica je održana pod predsjedanjem predsjednice Vijeća Lahorke Weiss te u nazočnosti gradonačelnika Virovitice Ivice Kirina, njegove zamjenice Vlaste Honjek – Golinac te direktora gradskih tvrtki i ravnatelja gradskih institucija.

(virovitica.hr)

Skip to content