Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica završilo 51. sabirnu akciju “Solidarnost na djelu”: Prikupljeno više od tone prehrambenih namirnica i higijenskih potrepština

Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica završilo je 51. sabirnu akciju “Solidarnost na djelu 2023.” pod nazivom “Ne dvoji, za drugog izdvoji”. U suradnji s trgovačkim centrom KTC Virovitica održana je akcija prikupljanja prehrambenih namirnica i higijenskih potrepština od 12. do 14. listopada.

Osim prikupljanja pomoći za potrebite sugrađane, cilj humanitarne akcije je i poticanje solidarnosti među svima nama, a posebno među mlađim generacijama. U provedbu akcije uključili su se učenici i učitelji sedam osnovnih i četiri srednje škole: OŠ Ivana Gorana Kovačića Gornje Bazje, OŠ Gradina, OŠ Suhopolje, OŠ Petra Preradovića Pitomača, OŠ Ivane Brlić-Mažuranić Virovitica, OŠ Vladimir Nazor Virovitica, Katolička osnovna škola Virovitica, Katolička klasična gimnazija Virovitica, Strukovna škola Virovitica, Tehnička škola Virovitica i IOŠ Virovitica.

Prikupljeno je više od 1.100 kilograma prehrambenih namirnica i higijenskih potrepština koje su namijenjene korisnicima socijalne samoposluge “Djelo ljubavi”, a podjela paketa korisnicima planirana je povodom božićnih blagdana.

– GDCK Virovitica od srca se zahvaljuje donatorima i volonterima na iskazanoj humanosti i svima koji su sudjelovali u ovoj akciji- poručili su iz GDCK Virovitica.

(www.icv.hr, GDCK Virovitica)

Skip to content