Gradski vrtovi

Grad Virovitica početkom kalendarske godine raspisuje Javni poziv o iskazivanju interesa za dodjelu gradskih vrtova. Javni poziv objavljuje se na stranici u rubrici natječaji, a propisani obrazac možete preuzeti ovdje. Obrazac se može preuzeti i u prostorijama Grada Virovitice, Trg kralja Tomislava 6/II.

 

Gradski vrtovi dodjeljuju se u veličini od 200 do 400 kvadratnih metara prvenstveno korisnicima socijalne skrbi, nezaposlenim osobama te umirovljenicima, a lokacija je Južni blok. Ukoliko ne bude dovoljan broj zainteresiranih osoba ove kategorije, gradski vrtovi daju se na obrađivanje i ostalim zainteresiranim građanima. Prednost pri dodjeli parcela imaju korisnici vrtova prethodne godine, koji su vrtove uredno održavali i nakon korištenja očistili parcelu. Ukoliko se pokaže potreba planira se osigurati još parcela što će ovisiti o broju prijava kao i o mjestu prebivališta osoba koje budu zainteresirane za vrtove.

Dosta je lijepo vidjeti kako se u današnje vrijeme ljudi druže i izmjenjuju iskustva i na taj način čine dobro sebi, ali i svima nama jer svaki osmjeh na licima sugrađana čini i naš grad ljepši.