Gradski muzej Virovitica primio vrijednu donaciju u okviru Projekta za očuvanje hrvatske kulturne baštine za fundus Likovne zbirke

U četvrtak, 29. travnja u prostoru Galerije starih i novih majstora u Varaždinu otvorila se izložba umjetnina doniranih u sklopu Projekta za očuvanje hrvatske kulturne baštine.
U projekt su uključena četiri hrvatska muzeja:…1 1272867766U četvrtak, 29. travnja u prostoru Galerije starih i novih majstora u Varaždinu otvorila se izložba umjetnina doniranih u sklopu Projekta za očuvanje hrvatske kulturne baštine.
U projekt su uključena četiri hrvatska muzeja: Gradski muzej Varaždin kao nositelj projekta, Gradski muzej Virovitica, Muzej Valpovštine i Galerija moderne i suvremene umjetnosti Vela Luka. Sredstva donacije izdvojila je tvrtka Croatia osiguranje d.d. zahvaljujući kojoj su otkupljena umjetnička djela iz Kolekcije Marinka Sudca za funduse muzeja.
Cilj projekta je obogatiti likovne zbirke muzeja djelima eminentnih hrvatskih umjetnika 20. stoljeća, a ukupno je otkupljeno 139 likovnih djela. Sva su ona iz Kolekcije Sudac, a obuhvaćaju slike, crteže, skulpture i grafike ponajboljih hrvatskih autora, među kojima su: Mirko Rački, Antun Motika, Albert Kinert, Dušan Džamonja, Nikola Koydl, Aleksandar Srnec, Nives Kavurić Kurtović, Edo Murtić, Miroslav Šutej, Nataša Cetinić, Eugen Kokot i drugi.

Gradski muzej Virovitica primio je vrijednu donaciju djela Tihomira Lončara, Nikole Koydla, Borisa Bučana, Željka Senečića, Miroslava šuteja, Munira Vejzovića, Ljube Škrnjuga, Borisa, Demura, Željka Hegedušića i Gorana Petrača., a cjelokupna izložba svih doniranih djela uskoro će biti predstavljena i u Gradskom muzeju Virovitica rekla nam je tom prigodom ravnateljica Gradskog muzeja Virovitica Mihaela Kulej.

Skip to content