Gradski muzej Virovitica nominiran za europski muzej godine

Gradski muzej Virovitica nominiran je za prestižnu nagradu Europskog muzejskog foruma za najbolje inovativne prakse muzejskog sektora na cijelom kontinentu.

Nominacija je još jedno priznanje za neumoran rad djelatnika Muzeja na prikupljanju, čuvanju i prezentaciji građe Virovitice i njene okolice, odnosno na muzeološkim i edukativnim praksama i kontinuiranom djelovanju u lokalnoj zajednici kroz obnovu dvorca Pejačević i novi stalni postav Gradskog muzeja Virovitica.

Muzej su jučer obišle sutkinja Europskog muzejskog foruma Metka Fujs i nacionalna korespodnetica Europskog muzejskog foruma Zvjezdana Antoš, zbog procesa ocjenjivanja Gradskog muzeja Virovitica kroz njegovo kompletno djelovanje u lokalnoj zajednici, regoinalnim praksama očuvanja baštine te stručnom muzejskom radu na novom stalnom postavu “Drveno doba”.

01

Kroz intervju, stručno vodstvo i prezentacije rada Muzeja provela ih je ravnateljica i viša kustosica Muzeja Mihaela Kulej, uz podršku svih djelanika Muzeja.

Kulej je instaknula kako kandidatura za europski muzej godine znači puno ne samo Gradskom muzeju Virovitica, nego i gradu Virovitici zbog vidljivosti kontinuiteta rada, ulaganja u razvoj lokalne sredine i mogućim razvojem turističkih i drugih djelatnosti.
Europski muzejski forum promovira ulogu muzeja u europskom suvremenom društvu i podržava muzeje koji pokreću, stvaraju i razvijaju svoje institucije kao građanske prostore za istraživanje europske baštine više od 45 godina. Nagrade se dodjeljuju na godišnjoj konferenciji, a na kojoj muzejski profesionalci i kandidati predstavljaju svoje muzeje te reinterpretiraju muzejsko djelovanje.

Pod sloganom #malivelikimuzej, želimo sreću Gradskom muzeju Virovitica! (gmvt.com.hr)

Skip to content