Gradski muzej Virovitica: Buđenje u muzeju

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Buđenje u Muzeju bila je naslovljena današnja muzejsko-pedagoška radionica održana u Gradskom muzeju Virovitica, koja je jedna od više planiranih za ovo ljeto. Voditeljica radionice profesorica Anamarija Kučan, odlučila je da se radionica tematski bavi nedavno otvorenom izložbom akademskog slikara Zoltana Novaka i bila je u početku namijenjena većinom dječjem uzrastu….
Buđenje u Muzeju bila je naslovljena današnja muzejsko-pedagoška radionica održana u Gradskom muzeju Virovitica, koja je jedna od više planiranih za ovo ljeto. Voditeljica radionice profesorica Anamarija Kučan, odlučila je da se radionica tematski bavi nedavno otvorenom izložbom akademskog slikara Zoltana Novaka i bila je u početku namijenjena većinom dječjem uzrastu. Međutim, radionici su se danas uz samo jednu učenicu osnovne škole, odazvali virovitički studenti koji su razgledali 38 izloženih recentnih ulja na platnu Zoltana Novaka, zanimljivih kompozicija u kojima autor pomalo arhetipski koristi znakove prepoznatljive za njegov opus.

Djela su postavljena u tri prostorije i na hodniku, prema odabiru kustosice Mihaele Kulej. Sudionici radionice su u galerijskom prostoru muzeja pokazali svoje slikarsko umijeće i izraziti svoje impresije u slikarskim i grafičkim likovnim tehnikama. Koristili su kolorističke perspektive stencil tehnike, otiskivanjem preko matrice, koje je i sam umjetnik koristio u izloženim djelima. Nastali radovi u druženju na šarenim jastucima unutar dnevnog boravka Muzeja, uz glazbu i razgovor, izložit će se u hodniku Muzeja.

Skip to content