GRADSKE TVRTKE: Racionalnim poslovanjem do nižih cijena usluga i manjih troškova za građane

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Grad Virovitica, zajedno s gradskim tvrtkama, brojnim projektima nastoji podići kvalitetu života na cjelokupnom području grada, od središta do prigradskih naselja. Isto tako, Grad i gradske tvrtke nastoje kontinuirano racionalizirati poslovanje, a sve to kako bi Virovitica bila grad po mjeri svih građana.

Nastojimo poboljšati usluge našim građanima uz istovremeno vođenje brige o socijalnom elementu, kako bi one zaista bile dostupne svima. Cilj Grada Virovitice i gradskih tvrtki je racionalno poslovanje koje uzima u obzir kupovnu moć građana slabijeg imovinskog statusa, ističe gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin.

U tom pogledu, Grad Virovitica s gradskim tvrtkama donosi niz odluka kojima je krajnji cilj smanjiti troškove građanima, a navodimo samo neke.

 

FLORA VTC: NOVI SALON POGREBNE OPREMNE UZ VISOKU KVALITETU I IZUZETNO NISKE CIJENE

Novina u poslovanju tvrtke Flora VTC je novi salon pogrebne opreme koji je nedavno otvorio svoja vrata. Osim ekskluzivnosti i širine ponude, važno je naglasiti da sada naši sugrađani mogu kupiti komplet opreme potreban za sahranu za manje od 1.000,00 kuna, što je dvostruko jeftinije nego prije.

Komplet je, kao i većina ostale robe iz ponude, visoke kvalitete i hrvatske proizvodnje, a niske cijene rezultat su restrukturiranja, ušteda u poslovanju i dobre suradnje s dobavljačima.

Kao trgovačkom društvu, u tržišno izloženim djelatnostima, često nije lako pomiriti profitabilnost i zadovoljiti socijalne kriterije i očekivanja građana i naših vlasnika, no trudimo se. Zahvaljujem svojim kao i svim vanjskim suradnicima koji su sudjelovali na realizaciji ovog projekta, rekao je direktor Flore VTC Željko Iharoš.

U svom radu, kao gradonačelnik, trudim se socijalno ugroženim sugrađanima pomoći da imaju dostojanstven život, a i posljednji ispraćaj jedan je i neizbježan dio tog našeg životnoga puta. Godinama slušam opravdane kritike građana kako su pogrebne usluge preskupe te kako imaju osjećaj da se trgovci iživljavaju i iskorištavaju ih u najtežim trenucima kod gubitka bližnjih i voljenih osoba, dodao je gradonačelnik Kirin.

 

POSLOVNI PARK: NIŽI RAČUNI ZA GRIJANJE I JEFTINIJI PARKING

Gradska tvrtka Poslovni park Virovitica d.o.o. je preuzimanjem toplinske energije 2016. godine, smanjila fiksni dio obračuna računa te investicijama u cijeli sustav postigla značajne uštede kako za tvrtku, tako i građane i poduzetnike.

Preuzimanjem toplinske energije, čiji se obračun sastoji od fiksnog dijela (održavanje kotlovnice) i varijabilnog dijela (potrošnja plina, struje i vode), fiksni trošak smanjen je za 50 posto, dok su računi u ukupnom iznosu smanjeni u prosjeku za 30 posto i time postali konkurentniji od etažnog grijanja, rekao je direktor Poslovnog parka Matija Mustač.

Osim što su građanima smanjili troškove za toplinsku energiju, tvrtka nudi pogodnosti i kod zakupa tržnih klupa na Gradskoj tržnici te kod plaćanja parkinga.

Na tržnici smo 2018. godine uveli cassa sconto, što znači da zakupci koji imaju ugovor na 12 mjeseci, zakup na tržne klupe plaćaju 10 mjeseci, dok su 2 mjeseca gratis.

Što se tiče parkinga, osim što je u centru grada naplata parkinga i po 1kn/h, u 2019. godini za osobe s invaliditetom dopustili smo 2h besplatnog parkiranja, smanjili smo cijenu za plaćanje SMS-om koja je sada ista kao cijena koju građani plaćaju kovanicama na aparatu. Osim toga, uveli smo dva oblika plaćanja i to putem Interneta na našoj stranici bez naknade te plaćanje putem PAYDO aplikacije putem mobitela, također bez naknade, ističe M. Mustač.

 

SNIŽENJE CIJENE NAJAVLJUJE I HEP PLIN

Povoljni uvjeti na tržištu plina omogućili su da HEP kao veletrgovac plinom u Hrvatskoj, od 1. travnja spusti svoju cijenu lokalnim distributerima za 8,1 posto. To bi trebalo rezultirati i manjim cijenama za krajnje potrošače. Kako navode iz HEP-a, za njihove potrošače, odnosno kupce HEP-Plina, to će značiti pojeftinjenje od 5,2 posto.

HEP je opskrbljivačima u obvezi javne usluge dostavio obavijest o veleprodajnoj cijeni plina za razdoblje od 1. travnja ove do 31. ožujka iduće godine. Cijena iznosi 0,18 kuna po kilovatsatu, što je 8,1 posto manje u odnosu na trenutačnu veleprodajnu cijenu plina, poručili su iz HEP-a.

(virovitica.hr)

Skip to content