Gradska vlast nije pogodovala svojim rođacima i stranačkim istomišljenicima

Gradonačelnik Grada Virovitice Zvonko Kožnjak reagirao je na današnjepriopćenje Odbora za poljoprivredu Gradske organizacije HSS-aVirovitica. U priopćenju gradonačelnika Zvonka Kožnjaka se navodesljedeće činjenice:Gradonačelnik Grada Virovitice Zvonko Kožnjak reagirao je na današnje priopćenje Odbora za poljoprivredu Gradske organizacije HSS-a Virovitica. U priopćenju gradonačelnika Zvonka Kožnjaka se navode sljedeće činjenice:

Neistina je da je gospodin Željko Iharoš vlasnik privatnog poduzeća koje ima koncesiju za obavljanje Javnog gradskog prijevoza na području Grada Virovitice, također je neistina da je gospodin Iharoš imao od prije sedam godina 10 ha državne zemlje u zakupu. Zemlju je u jednogodišnji zakup izlicitirao 2003. godine za vrijeme HSS-ove vlasti, te se isti kao i svim drugim poljoprivrednicima produživao svake godine.

Upravo to produživanje ugovora svake godine unosi određenu nesigurnost u ostvarivanju planiranih investicija, te je to jedan od razloga raspisivanja natječaja za zakup poljoprivrednog zemljišta kojim se dokazuje briga gradske vlasti o razvoju poljoprivrede ovog kraja. Sklapanjem ugovora o desetogodišnjem zakupu svi poljoprivrednici koji su ostvarili pravo na zemlju moći će dugoročno planirati svoju budućnost.

Interesantno je da Odbor za poljoprivredu Gradske organizacije HSS-a Virovitice razmatrajući odluku aktualne gradske vlasti o dodjeli državnog poljoprivrednog zemljišta nije primijetio ili nije htio primijetiti da čelnik HSS-a Josip Novogradec koji je ujedno i vlasnik nekoliko firmi i obrta, te je aktualni predsjednik Obrtničke komore Virovitičko-podravske županije također izlicitirao kao najbolji ponuditelj državnu zemlju u desetogodišnji zakup što dokazuje da gradska vlast nije pogodovala svojim rođacima i stranačkim istomišljenicima.

Na kraju želim naglasiti da je natječaj za zakup poljoprivrednog zemljišta na području grada Virovitice proveden u skladu sa Zakonom o poljoprivrednom zemljištu, te da je gospodin Željko Iharoš imao daleko najbolje uvijete za parcele na kojima se je natjecao, te da je na pojedinim parcelama bio jedini ponuđač.

Važno je reći svim poljoprivrednim proizvođačima sa područja grada Virovitice da se je za pojedine parcele natjecalo čak 46 poljoprivrednika dok je istovremeno ostalo preko 500 ha zemljišta na koje se nije nitko javio.

Grad Virovitica raspisat će natječaj za svu zemlju koja sada nije izlicitirana te će na taj način omogućiti ponovo natjecanje svim poljoprivrednicima koji imaju uvijete da se jave i tako zadovolje potrebe svojih obiteljskih gospodarstava.

Skip to content