Gradska knjižnica proslavila svoj Dan – doznajte tko su najčitači u proteklih godinu dana

Nagrađivanjem najčitatelja u proteklih godinu dana te predstavljanjem nove internetske stranice, virovitička Gradska knjižnica i čitaonica  proslavila je svoj Dan. Tom prilikom ravnateljica Knjižnice Višnja Romaj naglasila je kako čitanje, u skladu s Nacionalnim programom čitanja, nastoje što više poticati te približiti svim dobnim skupinama jer je ono osnova za svo znanje.

U ime Grada Virovitice nazočne je pozdravio zamjenik gradonačelnika Damir Marenić istaknuvši kako je, zahvaljujućim brojnim aktivnostima, Knjižnica značajan čimbenik u kulturnom životu grada. – Želim vam mnogo uspjeha u daljnjem radu te da ljubav prema čitanju nastavite prenositi svima u okruženju, rekao je Damir Marenić ujedno uputivši čestitku ovogodišnjim najčitateljima.

20181025 180727

Nakon pozdravnih govora, novu internetsku stranicu predstavio je njen autor – Matija Rođak, a potom su ravnateljica Višnja Romaj te voditeljica Dječjeg odjela knjižnice Mirjana Kotromanović dodijelile prigodne nagrade najčitateljima.

U kategoriji predškolskog uzrasta nagradu su dobili Nia i Šime Čižić koji su pročitali u proteklih godinu dana 149 slikovnica. Kod osnovnoškolaca najčitačica je Melani Blažinčić, učenica 8. razreda, koja je od 4. travnja ove godine pročitala čak 89 knjiga. U kategoriji srednjoškolaca nagrada je pripala učenici trećeg razreda Lauri Kolesarić koja je pročitala 76 knjiga, dok u kategoriji odraslih prednjači Ivana Balogović sa 71 pročitanom knjigom. U kategoriji obitelj s najviše pročitanih jedinica knjižne i neknjižne građe nagradu je dobila obitelj Toth sa 164 pročitana uratka. (virovitica.hr, fotografije: M. Bašić)

Skip to content