Gradska knjižnica i čitaonica Virovitica: Popratite Noć knjige za djecu i odrasle te online predstavljanje knjige

Noć knjige manifestacija je kojom se potiče na čitanje, promiče knjiga te govori o njenom položaju u suvremenom društvu. Povod za organizaciju iste pružaju Svjetski dan knjige i autorskih prava (23. travnja) te Dan hrvatske knjige (22. travnja).
Noć knjige 2020. održat će se u četvrtak, 23. travnja. Zbog novonastale situacije, ovogodišnja Noć knjige seli se u virtualni svijet s temom Knjige koje su mijenjale svijet.

Gradska knjižnica i čitaonica Virovitica poziva zainteresirane da se uključe u manifestaciju na način da pošalju fotografije svojih kućnih biblioteka ili knjiga koje su na bilo koji način promijenile „vaš svijet”.
Za sudjelovanje, potrebno je u inbox stranice Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica poslati fotografije svojih kućnih biblioteka ili pojedinačnih knjiga koje posjedujete. Pored fotografije potrebno je napisati nekoliko rečenica u kojima ćete iskazati što one za vas predstavljaju. Najbolji bit će i nagrađeni.

Kako bi i naši najmlađi mogli biti dijelom manifestacije Noći knjige, djelatnici Gradske knjižnice pozivaju roditelje da zajedno sa svojom djecom osmisle i napišu kratku priču u kojoj predlažu Petru Panu i njegovoj Zvončici kako da promijene trenutnu situaciju u svijetu.

– Predložite im što učiniti da se djeca vrate u vrtiće, škole i knjižnice. Kako ponovno učiniti svijet boljim mjestom? Pošaljite svoje prijedloge u formi kraćeg teksta u inbox stranice Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica. Mi ćemo ih objaviti s imenom i prezimenom djeteta i najbolje nagraditi povodom Noći knjige, poručuju iz Gradske knjižnice i čitaonice. 

Opširnije se informirajte na poveznici: http://www.knjiznicavirovitica.hr/2020/04/obiljezimo-noc-knjige-za-odrasle/

Povodom Noći knjige, Gradska je knjižnica i čitaonica pripremila za građane i online predstavljanje knjige
Smrt transhumanizmu, sloboda narodu koju je napisao Krešimir Mišak. Virtualno predstavljanje moći će se pogledati 23. travnja u 18 sati putem linka koji će biti dodan na njihovoj službenoj web stranici (www.knjznicavirovitica.hr) i Facebook stranici knjižnice. (virovitica.hr, knjiznicavirovitica.hr)

2 2

 

Skip to content