Gradska glazba Virovitica održala cjelovečernji koncert

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Povodom 125-te obljetnice postojanja i djelovanja Gradske glazbe Virovitica, sinoć je u Kazalištu Virovitica održan cjelovečernji koncert na kojemu je nastupio Veliki orkestar virovitičke gradske glazbe uz pratnju Virovitičkih mažoretkinja.Povodom 125-te obljetnice postojanja i djelovanja Gradske glazbe Virovitica, sinoć je u Kazalištu Virovitica održan cjelovečernji koncert na kojemu je nastupio Veliki orkestar virovitičke gradske glazbe uz pratnju Virovitičkih mažoretkinja. Repertoar koncerta bile su ozbiljne i zabavne kompozicije koje su virovitički glazbenici uvježbavali i izvodili proteklih godinu dana.

Tijekom cijele godine orkestar je slavio svoj 125. rođendan. Tako je u veljači organizirana izložba u Gradskom muzeju Virovitica na kojoj je bila prikazana duga povijest gradske glazbe. U travnju je organizirana smotra orkestara Slavonije i Baranje na kojoj je nastupilo 12 orkestara. Smotra je bila natjecateljska i orkestri su tražili plasman na državno natjecanje u Novom Vinodolskom.

U svibnju Gradska glazba Virovitica uspješno je predstavila grad Viroviticu i Virovitičko-podravsku županiju  na državnoj smotri na kojoj je nastupila između 14 najboljih orkestara u Republici Hrvatskoj. Nadalje, za Rokovo, Gradska glazba nastupila je na gradskim ulicama zajedno s gostima iz Petrinje s kojima ima potpisanu povelju o prijateljstvu i koji su uvijek dragi gost u našem gradu. Ovaj završni koncert u virovitičkom kazalištu biti će kruna proslave 125. godina neprekidnog djelovanja društva. (aj)

Skip to content