Gradonačelnik Zvonko Kožnjak primio u posjet Najhistriona, Draška Zidara

Gradonačelnik Virovitice, Zvonko Kožnjak, danas je upriličio prijam zaDraška Zidara, glumca Kazališta Virovitica, koji je nedavno primionagradu Najhistrion na 22. Histrionskom kazališnom ljetu.Gradonačelnik Virovitice, Zvonko Kožnjak, danas je upriličio prijam za Draška Zidara, glumca Kazališta Virovitica, koji je nedavno primio nagradu Najhistrion na 22. Histrionskom kazališnom ljetu.

Nakon više od mjesec dana igranja na Opatovini i u Domu histriona u Zagrebu, vrlo uspješne i dobro posjećene predstave ‘Zagrebački orkestar’, u adaptaciji i režiji Dražena Ferenčine, na nedavnoj  svečanosti u Saloonu proglašeni su Najhistrioni. Naj Histrionka je Nela Kocsis, atraktivna glumica HNK iz Osijeka koja je igrala narodnjačku pjevačicu Sanelu, a Naj Histrionom je proglašen virovitički glumac Draško Zidar za ulogu menadžera Mile.

Zagrebačko Histrionsko ljeto ove je godine s predstavom ‘Zagrebački orkestar’ rađenom na predlošku Anouilhova Ženskog orkestra u adaptaciji Dražena Ferenčine i glazbu Mate Matišića bio pravi zagrebački kazališni hit koji je punio ljetnu pozornicu na Opatovini i Dom histriona u vrijeme lošeg vremena.

Uz prigodne darove gradonačelnik je čestitao glumcu na postignutom uspjehu, a čestitke je uputio i Miranu Hajošu, ravnatelju Kazališta Virovitica, na svim dosadašnjim rezultatima koje virovitičko kazalište ostvaruje ‘na daskama koje život znače’. Osim današnjih poklona Draško Zidar, trebao bi postati ‘bogatiji’ za 2.000 kuna, s kojima ga  na sljedećoj sjednici Gradskog poglavarstva Grada Virovitice planiraju nagraditi virovitički poglavari.

Skip to content