Gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin na otvorenju Međunarodnog sajma gospodarstva u Mostaru

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin sudjeluje na 24. međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru, jednoj od najvećih takvih manifestacija u BiH, a zemlja partner ovogodišnjeg sajma je Država Izrael. Na mostarskom sajmu predstavlja se više od 800 izlagača iz 30 zemalja.

Svečanosti otvorenja nazočio je i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, predsjednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić, predsjednik Vlade Federacije BiH Nermin Nikšić, veleposlanica Države Izrael u BiH Galit Peleg, predsjednica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto, gradonačelnik Mostara Mario Kordić, direktorica Mostarskog sajma Dalfina Bošnjak… Na sajmu sudjeluje i izaslanstvo Virovitičko-podravske županije u kojem su župan Igor Andrović, njegov zamjenik Marijo Klement te pročelnik za gospodarstvo i poljoprivredu VPŽ i direktor Viroexpa, Bojan Mijok. Među brojnim hrvatskim izaslanstvima su i hrvatski župani, župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, župan Bjelovarsko-bilogorske županije Marko Marušić, predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić…

U prigodi otvorenja predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, koji se susreo i s izaslanstvom Virovitičko-podravske županije, je istaknuo.

Ovi krupni recentni politički koraci koji su se dogodili formiranjem Vlade Federacije, daju jasan signal i gospodarstvu i svim građanima BiH, svim konstitutivnim narodima i svima drugima, da je pred BiH razdoblje bržeg i intenzivnijeg razvoja. To govorim s punim uvjerenjem kao predsjednik Vlade RH već sedmu godinu, koja je upravo zahvaljujući snažnoj političkoj stabilnosti, u proteklih nekoliko godina realizirala većinu svojih strateških ciljeva.

Mostarski sajam gospodarstva trajat će do 6. svibnja, a predstavljaju se izlagači iz 20-ak zemalja cijeloga svijeta, od kojih su tradicionalno najzastupljeniji oni iz – Hrvatske, Srbije, Italije, Austrije, Kine, Mađarske, Slovačke, Turske. (hrt.hr, vpz.hr; fotografije: hrt.hr; mostar-fair.com)

Skip to content