Gradonačelnik obišao radove u Osječkoj ulici

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin sa svojim suradnicima posjetio radove na početku Osječke ulice vezane uz rješavanju problematike oborinske odvodnje u gradu Virovitici.
Radi se o izvedbi kanalizacijske mreže od postojećeg propusta na državnoj cesti D2, pa do postojećeg otvorenog kanala Brana Ogranak.Gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin sa svojim suradnicima posjetio radove na početku Osječke ulice vezane uz rješavanju problematike oborinske odvodnje u gradu Virovitici.
Radi se o izvedbi kanalizacijske mreže od postojećeg propusta na državnoj cesti D2, pa do postojećeg otvorenog kanala Brana Ogranak. Kanalizacijska mreža će se izgraditi i urediti u ukupnoj dužini od 752 metra i to zacjevljeni kanal – 260,0 m (izgradnja zacjevljene oborinske kanalizacije, na kraju zacjevljenja izvedba AB čeonog zida i obloga pokosa i dna kanala kamenom u betonu, izmještanje postojećih instalacija), novoprojektirani otvoreni kanal – 225,0 m (strojni iskop kanala s uređenjem profila iskopa, razastiranje materijala iz iskopa) i uređenje postojećeg kanala – 267,0 m.

Gradonačelnik Kirin istakao je da se ovim projektom želi riješiti problem odvodnje oborinske vode na lokaciji pokraj Pivovare, južno od državne ceste D2 i sjeverno od željezničke pruge Koprivnica-Osijek jer je Generalnim urbanističkim planom Virovitice na predmetnom području predviđena izgradnja dviju prometnica, te izgradnja manje poslovne zone, čijom realizacijom ćemo imati pojavu znatnih količina voda uvjetovanih sve višom razinom izgrađenosti.

Skip to content