Gradonačelnik obišao gradilišta u Virovitici

Kako je u posljednje vrijeme došlo do poboljšanja vremenskih uvjeta to je utjecalo i na intenziviranje radova u gradu Virovitici, pa je tako danas gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin u pratnji privremenog pročelnika Ureda za komunalne poslove i graditeljstvo Marija Klementa obišao neke od građevinskih radova koji se odvijaju u samom gradu.1 1235737730Kako je u posljednje vrijeme došlo do poboljšanja vremenskih uvjeta to je utjecalo i na intenziviranje radova u gradu Virovitici, pa je tako danas gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin u pratnji privremenog pročelnika Ureda za komunalne poslove i graditeljstvo Marija Klementa obišao neke od građevinskih radova koji se odvijaju u samom gradu.

2 1235737730Gradonačelnik Kirin prvo je obišao radove na izgradnji Područne škole u Taborištu vrijedne 2.623.538,56 kuna koje gotovo u cijelosti financira Ministarstvo znanosti obrazovanja i športa, a izvodi tvrtka Nikola d.o.o. koja je nakon provedenog postupka javne nabave koju je proveo Grad Virovitica izabrana za najpovoljnijeg ponuđača.
Nova školska zgrada imat će površinu oko 850 četvornih metara, dvije učionice i dva kabineta, dok će se iza zgrade izgraditi i školsko športsko igralište koje će u rekreativne svrhe moći koristiti i mještani, te parkiralište sa sedam parkirnih mjesta.
Nakon Područne škole gradonačelnik Kirin je obišao i još neke radove u Taborištu, crkvu sv. Lepolda Mandića i radove na uređenju kanala za oborinsku odvodnju u ulici Miroslava Krleže.

3 1235737730Nakon Taborišta gradonačelnik se je zaputio u sam centar grada i obišao i radove na izgradnji infrastrukture u ulici Vinka Belobrka, gdje vrijednost radova iznosi 888.608,02 kune, a izvodi ih također tvrtka Nikola d.o.o, te izgradnju kružnog toka i dijela ceste u Rusanovoj ulici u vrijednosti od 2.413.658,38 kuna koje izvodi tvrtka Osijek-Koteks d.d.
Na kraju obilaska gradonačelnik je iskazao zadovoljstvo napretkom spomenutih radova, te najavio da će se obim radova sa poboljšanjem vremenskih uvjeta i otvaranjem asfaltne baze sredinom ožujka još više pojačati. Posebno se zahvalio građanima na razumijevanju pri izvođenje radova, jer se radi o zahtjevnim zahvatima koji nerijetko mogu izazvati i neke popratne pojave.

4 1235737779

Skip to content