Gradonačelnik Kožnjak otvorio godišnju izložbu Likovnog kluba Nikole Tricka

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Sinoć je na imendan Nikole Tricka, akademskog slikara čije ime nosivirovitički Likovni klub, otvorena u velikoj izložbenoj dvoraniGradskog muzeja tradicionalna , 29. godišnja izložba članova LIK-a.Svoje najbolje ovogodišnje radove izložilo je 28 autora u odabiruprofesorica povijesti umjetnosti Mihaele Kulej, koja je i autoricakataloga.
Sinoć je na imendan Nikole Tricka, akademskog slikara čije ime nosi virovitički Likovni klub, otvorena u velikoj izložbenoj dvorani Gradskog muzeja tradicionalna , 29. godišnja izložba članova LIK-a. Svoje najbolje ovogodišnje radove izložilo je 28 autora u odabiru profesorica povijesti umjetnosti Mihaele Kulej, koja je i autorica kataloga.

Posjetitelji su mogli zapaziti raznolikost motiva i tehnika, u samostalnom izboru autora i očiti napredak mladih članova, te općenito sve veću kvalitetu radova. U odabiru tema i na ovoj izložbi prevladavaju prepoznatljive vedute grada, te pejzaži i mrtve prirode.

U ime domaćina nazočne je pozdravila ravnateljica Gradskog muzeja Dubravka Sabolić, o radu Kluba u ovoj godini, te o samostalnim i skupnim izložbama i kolonijama izvijestila je predsjednica Ljiljana Đeri, a izložbu je uz čestitke autorima otvorio virovitički gradonačelnik Zvonko Kožnjak.

Tradicija spoja likovnog i glazbe nastavljena je i u prigodi otvaranja ove izložbe, pa su svečanost upotpunili pjesmom Ivan Mikolić, uz pratnju Mateja Blaževića, na gitari.

(mv)

Skip to content