Gradonačelnik Kožnjak akciju ‘Počupaj, počisti, pokosi’ osnažio s dodatnih 1.000 kuna!

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Virovitička Udruga za borbu protiv ambrozije, danas je drugu godinu zaredom organizirala akciju pod nazivom ‘Počupaj, počisti, pokosi’. Ciljakcije je sustavno uništavanje biljke ambrozije ali i podići svijestgrađana o potrebi stalnog uništavanja ove biljke.Virovitička Udruga za borbu protiv ambrozije, danas je drugu godinu za redom organizirala akciju pod nazivom ‘Počupaj, počisti, pokosi’. Cilj akcije je sustavno uništavanje biljke ambrozije ali i podići svijest građana o potrebi stalnog uništavanja ove biljke. Građani su na radost organizatora u neočekivano velikom broju prihvatili pozive za sudjelovanje u akciji te su već od 8,00 sati pohrlili predati tisuće stabljika ambrozije iščupane zajedno s korijenom na području grada Virovitice.

Rekorder današnje akcije organizatorima je predao 13.000 stabljika ambrozije. Sve koji su se uključili u ovu akciju, Udruga za borbu protiv ambrozije nagradila je s po 0,10 kuna za svaku stabljiku ove alergene biljke. Prvobitan fond akcije bio je 5.000,00 kuna.

Organizatore i sudionike akcije u jutarnjim satima posjetio je prvi čovjek grada Virovitice, gradonačelnik Zvonko Kožnjak, uz čiju potporu je akcija i održana. Gradonačelnik Kožnjak današnju akciju osnažio je s dodatnih 1.000,00 kuna.

U današnjoj akciji uništeno je više od 60.000 stabljika većinom počupanih u prigradskim naseljima: Golom Brdu, Podgorju, Svetom Đurđu, Antunovcu i Koriji. Počupane stabljike otpremljene su na gradski deponij gdje će biti zatrpane zemljom sve do njihovog uništenja. Sponzori današnje akcije među ostalima su Grad Virovitica, Virovitičko-podravska županije i Tvornica šećera Viro.

Skip to content