Gradonačelnik Kirin predao vlast maškarama: Virovitički dječji maskenbal okupio velik broj mališana i njihovih roditelja

Virovitica se danas (nedjelja) u 15 sati ‘predala’ u ruke vješticama, komandosima, pčelicama, kaubojima, dinosaurima, brojnim superjunacima i likovima iz bajki koji će danima vladati u sreći, veselju, pjesmi i plesu. Naravno, riječ je o Virovitičkom dječjem maskenbalu koji je nakon dvije pandemijske godine, u sportskoj dvorani Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić održan u svom 26. izdanju.

Popularnu dječju manifestaciju i ovog su puta organizirali Društvo Naša djeca Virovitica, Grad Virovitica, Turistička zajednica grada Virovitice i gradski Savjet mladih. Iako su za sve sudionike i male maškare osigurali besplatne krafne, mališani nisu imali milosti prema gradonačelniku koji im je morao predati vlast i ključeve grada.

Gradonačelnik Ivica Kirin čestitao je maškarama i poručio im da ostanu sretni, veseli i bezbrižni.

-Početak godine najbolje je započeti s maskenbalom. Nakon pomalo depresivnog siječnja, ovo je manifestacija koja ljudima vraća vjeru, manifestacija sreće, smijeha i veselja, a ujedno i najava svega dobroga što dolazi u narednom periodu. Posebno me veseli što su se ove godine uz djecu maskirali i njihovi roditelji – naglasio je gradonačelnik Kirin, a potom ključeve grada uručio Karlu Bonceku.

maskenbal vtc

Ovogodišnji program svojim su nastupima uveličali Gradska glazba Virovitica sa svojim mažoretkinjama, Glazbena igraonica i “Slavuji” Glazbene škole Jan Vlašimsky Virovitica, KUC Virovitica, Virovitičke mažoretkinje, te učenici Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića iz Gornjeg Bazja.

Zanimljivom i veselom programu, uz velik broj mališana i njihovih roditelja, te djedova i baka, nazočili su Martina Bunić, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju Virovitičko-podravske županije, Katarina Đurđević, direktorica Turističke zajednice grada Virovitice i Dora Međimorec, tajnica Sportske zajednice VPŽ.

maskenbal vtc

Za odličnu atmosferu, te poticaj na ples, igre, dječje radionice i “vlakić” koji je vozio nekoliko puta tijekom maskenbala, pobrinula se Irena Iličić.

Zadovoljstvo organizacijom i velikim brojem okupljenih sudionika izrazila je Željka Barić, predsjednica Društva naša djeca Virovitica.

-Sretna sam i ponosna što se nakon dvije pandemijske godine održava Virovitički maskenbal u svom 26. izdanju, a posebno veseli što je dvorana prepuna djece i njihovih roditelja. Prevladavaju pjesma, ples, igra i šala, doista svi uživamo, svi smo veseli i jako je lijepo biti dio ove dječje manifestacije. Danas je poseban dan, nitko ne skida osmijeh s lica, ispunili smo zacrtani cilj i nadamo se da više neće biti prekida u održavanju – rekla je Barić.

maskenbal vtc

Turistička zajednica grada Virovitice i ove je godine pripremila slatke nagrade pobjednicima u plesu s balonima i drugim igrama od kojih su najzanimljivije bile “Hulahoop” i povlačenje užeta, a nagradu za najmlađu masku dobio je petogodišnji Ivano Matić.

-Maskirala sam se u Pipi Dugu Čarapu i stvarno mi je lijepo na Virovitičkom dječjem maskenbalu. Da nisam Pipi Duga Čarapa, što mi je bio prvi izbor, vjerojatno bih bila mačka. Obožavam ovakve manifestacije i sigurno ću se odazvati i iduće godine – kratko je, ispod maske popularne djevojčice s pjegama i crvenim pletenicama, prokomentirala malena Barbara Tomljanović, sudionica maskenbala.

Zavirite i fotogaleriju i pogledajte kako je bilo na 26. Virovitičkom maskenbalu…

(www.icv.hr, ts, foto: K. Toplak)

 

Skip to content